Napravite neobične mafine s jabukama, bananama i čokoladom
Kao nadjev koristimo jabuku, cimet, bananu i čokoladu. Sam njen sastav govori koliko je ova pita ukusna...
Potrebno je:
500-600 gr brašna
150 gr margarina
2 jaja
200 ml jogurta
2 jaja
korica limuna
1 prašak za pecivo
150 gr šećera
100 gr. prah šećera
1 vanilin šećer
Za nadjev:
700 gr kiselkastih jabuka
2 banane
50 gr čokolade
100 gr oraha
cimet
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati vanilin šećer, koricu limuna i jaja pa sve izmiksati.
U zdjelu sipati brašno dodati jogurt i umućeni margarin. Dodati ostatak brašna sa praškom za pecivo i umijesiti glatko tijesto.
Razviti tanje tijesto i vaditi krofne i obložiti dno mafini kalupa jednom krofnicom.
Jabuke izrendati dodati šećer i cimet. Bananu isjeći na krugove.
Mafini puniti rendanim jabukama koje smo malo iscijedili, dodati odozgo krug banane i pola kocke mliječne čokolade.
Pokriti drugim dijelom tijesta pa prstima pritisnuti ivice. Rernu uključiti na 200 stepeni C i peći 40 min. Pečeni mafin posuti prah šećerom, prenose vesti-online.com
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.