Napokon pravi odgovor na dilemu gdje je najbolje držati kečap
I dok se prva dva - majoneza i senf - uvijek čuvaju u frižideru, mjesto držanja kečapa uvijek je pitanje rasprave.
Dok jedni misle da je kečap najbolje čuvati u frižideru, drugi smatraju da može stajati i na sobnoj temperaturi. No, stručnjaci su konačni riješili ovu dilemu i dali pravi odgovor:
Kečap uvijek treba držati u frižideru.
Kečap više ne sadrži natrijbenzoat te se u njega stavlja manje soli nego prije. Zbog smanjivanja količine tih konzervansa, držanje kečapa u frižideru postalo je obavezno.
Drugim riječima, s obzirom na to da je kečap prije sadržavao više soli koja je prirodni konzervans, moglo ga se sigurno držati na kredencu na sobnoj temperaturi. No, s promjenom sastava kečapa došlo je vrijeme da ga se drži u frižideru jer će sos od paradajza tako imati duži rok trajanja, piše Dnevnik.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.