Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje

Radiosarajevo.ba
Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje
Pixabay / Parfemi / Ilustracija

Francuskinje su sinonim besprijekornog stila, koji se ogleda u jednostavnosti, a osvaja romantičnošću. Parfem je uvijek bio jedan od moćnih afrodizijaka.

Svaka mirisna nota ima tri varijacije u samoj proizvodnji, piše Ljepota i zdravlje. Najjača je parfem, nešto blaža varijanta je Eau de parfum, a najslabija Eau de toilette.

Parfem svakako najduže “ostaje” na vašem tijelu i ima najjači efekt, pa ako se za njega odlučite, imajte u vidu da bonton nalaže da je nepristojno stavljati previše parfema, kako ne biste “gušili” okolinu. Dakle, pronađite idealnu mjeru u kojoj ćete se vi osjećati prijatno, a i vaša okolina.

"Francuska škola" kaže da se parfem stavlja sa donje strane ruke, malo iznad šake (ne preblizu, jer će nakon pranja ruku i on oprati). Dalje, iza uha ili ispod viličnih kostiju. Slijedi lakat i predio ispod koljena. Na ovaj način ljudi će osjetiti vaš miris prilikom vašeg hoda, pozdravljanja… odnosno u svakom trenutku.

Postoje “ljetne” i “zimske” mirisne note. Dakle, svaka žena bi trebalo da ima dvije omiljene mirisne note koje će koristiti tokom ljetnog i zimskog perioda. Kao što je naglašeno, zima dozvoljava “jače” mirise, ljeto “ležernije” i “laganije”.

Prilikom nanošenja parfema nikada ne trljajte ruku o ruku. Jednostavno prsnite i sačekajte da koža upije miris ili prsnite i protrčite kroz mirisni mlaz.

Ako niste sigurni koji parfem je idealan za vas, posavjetujte se s parfumerom, koji vam može dati korisne savjete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije