Nana otkrila trik za čišćenje patika koji je 'osvojio' internet: 'Nikada ne bih pomislio na ovo'

5
Radiosarajevo.ba
Nana otkrila trik za čišćenje patika koji je 'osvojio' internet: 'Nikada ne bih pomislio na ovo'
Foto: Pexels / Ilustracija/Patike

TikTok je već duže vrijeme izvor korisnih informacija koje možemo iskoristiti prilikom brige o čistoći našeg doma, ali i odjeće. Tako je jedna nana u snimku na TikToku otkrila kako skinuti prljavštinu s patika nakon čega će ponovno biti kristalno bijele.

U snimku je navela upotrebu deterdženta i sode.

"Pertle iz patika poprskajte sprejem za rublje i ostavite da se namaču u toploj vodi s deterdžentom za rublje", objasnila je kako očistiti pertle pa se prebacila na čišćenje patika: "Zatim umočite patike u posudu napunjenu deterdžentom i izribajte ih, uključujući potplate koristeći sodu bikarbonu i četku s mekim vlaknima. Potrebno je da se namaču 30 minuta do sat vremena prije ispiranja".

Zoran Milanović ide po novi mandat: "Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi, da me ne pokradu"

Zoran Milanović ide po novi mandat: "Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi, da me ne pokradu"

Kako bi dokazala da njen trik funkcioniše, umočila je par prljavih patika u posudu s deterdžentom i očistila ih sodom bikarbonom i četkicom za zube. Prljave patike su ubrzo postale bijele kao snijeg.

Iako je prva metoda djelotvorna u čišćenju patika, korisnica društvene mreže TikTok je objasnila drugi način s kojim je đonove puno lakše očistiti, a za trik je koristila hidrogen za kosu 12 posto.

Uz sedam jeftinih trikova učinkovito se riješite neugodnog mirisa iz cipela

Uz sedam jeftinih trikova učinkovito se riješite neugodnog mirisa iz cipela

"Samo iščetkajte te požutjele đonove", savjetovala je prije nego što ih je umotala u ubruse i dodala: "Sada ih stavite na sunčevu svjetlost i pogledajte razliku. Ovo je savršen način da ostanu svijetle i izgledaju kao nove".

Zbog kvalitetnih je savjeta dobila i mnogo pozitivnih komentara. "Sjajni savjeti kako da cipele ostanu svijetle i bijele kao nove", "Nikad ne bih pomislio na hidrogen za kosu, ali ima smisla! Pogotovo veći volumen. Hvala!", pisali su, javlja Net.hr.

@brunchwithbabs

Let me show you how to spring clean your sneakers! 👟✨ 🫧Here is my tried and true sneaker cleaning hack. First, take out the laces, spray them with laundry spray and let soak in warm water with laundry detergent. Next, tackle the sneakers, dunk them in a sink or tub with the detergent, and, with baking soda and a soft bristled brush scrub all over, including the soles. Finally, let them soak for 30 min to an hour before rinsing. 🖌️Here’s a bonus tip if you get stubborn yellowing on your white soles. Try hair developer! Paint volume 40 on the bottoms, wrap the shoes in paper towels and let them soak up some sun for about 3-4 hours, it takes it right out! This is the perfect way to keep those HOKAS looking bright and new. They have lots of new neutral and white styles this year, go to scheels.com and take a look! #SCHEELS #hoka #cleaninghacks

♬ original sound - Babs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije