Najveće ljubavne greške koje svi radimo u vezi i braku

Radiosarajevo.ba
Najveće ljubavne greške koje svi radimo u vezi i braku
Pixabay / Ilustracija
Čak i najsnažniji partneri koji uvijek drže do sebe i svojih potreba rade greške kada je ljubav u pitanju.

1. Prelazite preko prijestupa koji vas čine duboko nesretnom.

Neki postupci jednostavno se ne mogu oprostiti. Postoje parovi koji mogu prijeći preko preljuba ili uvrede i ponovno steći povjerenje, ali to se događa samo kada druga strana koja je kriva za ove prijestupe iskreno žali zbog njih i promijeni svoje ponašanje na bolje.

Bez toga nema oprosta i povjerenja. Ako ste svom partneru objasnili što vas je duboko povrijedilo, ali oni to i dalje rade, prelazak preko toga neće vas učiniti sretnijom, piše Zadovoljna. Psiholozi upozoravaju da ignoriranje problema dugoročno šteti vezi ili braku i ponekad je bolje pošteno se posvađati nego šutjeti o tome što vas muči.

Ako se problem ne može riješiti, a vi ste i dalje nesretni, onda je bolje prekinuti vezu nego ostati u njoj.

2. Zanemarujete svoje potrebe na račun njegovih.

Kako biste uspostavili zdrav odnos, ne samo ljubavni nego i prijateljski, sebi morate biti na prvom mjestu. Često imate potrebu maksimalno ugoditi svom partneru u svim aspektima zajedničkog života i istodobno zanemariti svoje potrebe.

Uvijek se prilagođavate se njihovom rasporedu, kuhate samo ono što oni žele, u najintimnijim trenucima važno vam je da oni budu zadovoljeni, a vi svojevoljno igrate sporednu ulogu. Sve su ovo situacije u kojima ne mislite na sebe, a trebali biste.

Zapamtite da je temelj svake veze kompromis i jednakost, a vi ste jednako važni kao i vaš partner.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije