Njega / Najveće greške koje pravimo kada uvijamo kosu

17. 01. 2021. u 10:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

San svake žene jeste svakodnevno sređena i lijepa kosa. Još bolje je ako možemo da to uz samo malo truda i vrijeme i postignemo.

Kako da ih napravite same uz poštovanje svih pravila za njegu kose, a da opet bude brzo i jednostavno.

Izbjegavajte toplotu

Jedan od najbržih načina oštećenja kose je redovno korištenje velike jačine toplote koje dolaze od fena, presa i figara. Ovo je greška koju svi frizeri izdvajaju kao broj jedan. Ako ih koristimo na najjačoj temperaturi to ne znači da će nam kosa i lokne koje želimo izgledati ljepše. Prilagodite nivo toplote tipu kose. Tankoj kosi nije potrebno toliko toplote, a gustu podijelite na nekoliko dijelova kako biste napravile to što želite bez najjače temperature. Oduzet će malo vise vremena, ali će kosa dugoročno biti zdravija.

Mokra kosa

Uvijek se pobrinite da vam je kosa potpuno suha prije nego što počnete da je uvijate. Mokra, pa čak i vlažna kosa izuzetno je krhka, pa će toplota prouzrokovati oštećenja i lomljenje.

Očešljajte se

Svaki dio kose dobro očešljajte pre nego što ga uvijete. U suprotnom neće biti onako kako ste zamislili, piše magazin.novosti.rs


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA