Korisno / Najobičniji sapun čuda čini u raznim primjenama u domaćinstvu

19. 05. 2020. u 22:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Sapun u čvrstom stanju nije samo sredstvo za higijenu ruku, već ima niz zanimljivih primjena u domaćinstvu.

Može da otkoči rajsferšlus

Ako vam se rajsferšlus zaglavio dovoljno je da sapunom pređete nekoliko puta po njegovoj prednjoj strani, to bi trebalo da vam olakša potezanje.

Mješavina sapuna i ulja štiti vaše biljke

Ako hoćete da biljke zaštitite od lisnih ušiju i grinja, pomiješajte 1/4 šoljice tečnog sapuna sa šoljom biljnog ulja. Dobro pomiješajte i koristite jednu kašiku ove smjese pomješanu sa 4 šoljice vode i time jednom nedjeljno poprskajte biljke.

Stavite sapun u cipele

Ako osjetite da vaše omiljene cipele nakon dugog nošenja ne mirišu baš najbolje, dovoljno je da u u njih tokom noći ostavite po jedan sapun. Ujutru će mirisati daleko bolej. Ponavljajte ovo svake 2 do 4 nedelje.

Sprječava magljenje ogledala u kupatilu

Suhim sapunom istrljajte ogledalo u kupatili. Suhom krpom uklonite tragove ako ostanu. Sloj sapuna će sprečiti da se ogledalo zamagli tokom kupanja ili tuširanja, koliko god da se pare stvorilo.

Odjeća u ormaru će ljepše mirisati

Ovaj trik su koristile sve naše bake - jednostavno stavite sapun u ormar ili fioku u kojoj držite odjeću. Sapun će upiti neprijatne mirise i poslužiće kao blag osvježivač vazduha, piše zena.blic.rs.

Pomaže pri ujedu komarca

Vlažnim komadom sapuna istrljajte mjesto gdje vas je ujeo komarac i za svega nekoliko minuta svrabež će se smanjiti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA