Najbolji dio seksa događa se 48 sati poslije

Radiosarajevo.ba
Najbolji dio seksa događa se 48 sati poslije
Pinterest / Ilustracija
Ako ste dosad mislili kako je orgazam vrhunac seksualnog odnosa, moramo vas obavijestiti kako ste čitav život živjeli u velikoj zabludi

Tačnije, to vam poručuju naučnici koji su otkrili kako najbolji dio seksa slijedi 48 sati nakon istog, a zove se "postseksualni sjaj".

To je onaj prirodni sjaj, kojim sjajimo nakon seksualnog odnosa, koji podrazumijeva ljubav, zadovoljstvo i povezanost s partnerom, i koji mogu primijetiti baš svi oko vas, čak i oni ljudi koji vam nisu toliko bliski.

Ovaj sjaj povezan je i s time koliko ste sretni u svojoj vezi, jer seks povezuje partnere, obzirom da se tokom njega otpušta oksitocin, hormon sreće, koji potiče intimnost. Tako je istraživanje pokazalo da su sudionici, kod kojih je zadovoljstvo nakon seksa bilo jače, općenito bili sretniji u vezi ili braku na početku, ali i nakon istraživanja.

Drugim riječima, zadovoljstvo povezuje ljude tokom, ali i nakon seksa te utječe na njihovu sreću pa imajte to na umu, piše Index.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije