Načini na koje uništavate kosu, a da to ni ne znate

Radiosarajevo.ba
Načini na koje uništavate kosu, a da to ni ne znate
Nesposobnost i nespremnost kad je u pitanju ispravna njega kose dovodi do pogoršanja izgleda, kvalitete te do gubitka kose.

Stručnjaci su naveli tri uobičajene greške prilikom njege kose koje mogu uzrokovati probleme

Nekorištenje spreja koji štiti kosu od termalnih oštećenja

Stručnjaci upozoravaju da je jedna od najčešćih grešaka nekorištenje spreja koji štiti kosu od termalnih oštećenja. Takav proizvod štiti kosu od izlaganja suncu, a neophodan je i ako koristite aparat za ravnanje kose, fen za kosu i bilo koji drugi aparat za stiliziranje kose. Bez zaštite od topline vaša će kosa patiti zbog nevjerojatno agresivnih utjecaja. Važno je znati i da proizvode za zaštitu od štetnih toplinskih utjecaja treba koristiti samo na čistoj i blago vlažnoj kosi.

Nekorištenje češlja prilikom oblikovanja kose

Ako ne koristite češalj dok oblikujete kosu to je također pogrešno, tvrde stručnjaci. Korištenje češlja olakšava i pojednostavljuje cijeli proces. Kosa brzo dobiva glatkoću čime se smanjuje potreba za ponovno izlaganje kose visokim temperaturama prilikom ravnanja ili kovrčanja kose.

Nehlađenje kose nakon toplinskog tretmana

Nakon korištenja fena za kosu, pegle za ravnanje kose i sličnih aparata, kosu je potrebno ohladiti. Osim što će vam kosa biti zahvalna, hladan zrak u završnoj fazi stiliziranja kose je potreban kako bi kosa zadržala željeni oblik duže

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije