Može biti jako opasno: Ove četiri stvari nikada ne smijete držati ispod sudopera ili umivaonika

0
Radiosarajevo.ba
Može biti jako opasno: Ove četiri stvari nikada ne smijete držati ispod sudopera ili umivaonika
Foto: Pinterest / Šta ne bismo trebali držati ovdje?

Mnogi ljudi vole koristiti prostor ispod sudopera ili umivaonika kao prostor za pohranu. Međutim, ne treba sve biti tamo pohranjeno. Otkrivamo koje četiri stvari tamo ne pripadaju.

Lijekovi

Lijekovi se ne smiju čuvati ispod umivaonika. Budući da je to područje često sklono vlazi. U kupaonici i kuhinji, na primjer, temperatura zraka se posebno zagrijava tijekom tuširanja ili kuhanja.

Budući da neki lijekovi mogu izgubiti svoju učinkovitost kada su izloženi vlazi i toplini, uvijek ih treba čuvati na hladnom i suhom mjestu. Osim toga, prostor ispod umivaonika često nije osiguran i lako dostupan djeci.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Sredstva za čišćenje

Čak i ako ima smisla: sredstva za čišćenje ne smiju se skladištiti ispod sudopera. No, to se prvenstveno odnosi na obitelji s malom djecom i kućnim ljubimcima. Jer veliki dio uobičajenih sredstava za čišćenje sadrži kemikalije koje mogu uzrokovati trovanje i kemijske opekline.

Budući da je prostor ispod sudopera često neosiguran i stoga lako dostupan djeci, ne biste trebali tamo spremati sredstva za čišćenje. Ako želite bez kemijskih sredstava za čišćenje, možete jednostavno koristiti prirodne i jeftine kućne lijekove.

Elektronička oprema

Bilo da je riječ o sušilu za kosu ili tosteru: čak i ako je prostor ispod sudopera idealan za pohranu elektroničkih uređaja koji se ne koriste često, vlaga može dugoročno oštetiti uređaje. Jer voda i vlaga ne samo da uzrokuju štetu, već mogu predstavljati i opasnost od požara. Umjesto toga, trebali biste ih staviti na suho i dobro prozračeno mjesto.

Namirnice

Osobito u kuhinji, mnogi ljudi vole spremati hranu ispod sudopera. Zbog blizine odvoda ovdje je, međutim, posebno visoka vlaga, što znači da bi se hrana – poput krumpira – mogla brže upljesniviti i pokvariti. Umjesto toga, trebali biste namirnice držati na hladnom i suhom mjestu, piše Fenix magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije