Milkshake dijeta je lažna

Radiosarajevo.ba
Milkshake dijeta je lažna
Nedavno objavljeno istraživanje je pokazalo da pomoću milkšejka možete izgubiti kilograme.

 Zvuči savršeno, ali ne i istinito.

Ovo istraživanje je objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition. U njemu je učestvovalo 15 muškaraca koji su konzumirali različite milkšejkove. Neki muškarci su konzumirali guste milkšejkove od 100 i 500 kalorija, dok su drugi konzumirali rijetke šejkove iste kalorijske vrijednosti. Nakon toga su podvrgnuti MRI testiranju kako bi vidjeli koliko brzo će se njihov stomak isprazniti, piše Huffington Post.

Rezultati su pokazali da muškarci koji konzumiraju guste šejkove duže ostaju siti nego oni koji su konzumirali rijetke šejkove. Javnost je bila obradovana kada se pročulo da će vas 100-kalorijski gusti šejk duže držati sitima nego 500 kalorijski rijetki šejk.

Međutim, daljnjom analizom istraživanja pokazalo se da naučnici nisu koristili obične šejkove već visokoproteinske, zdrave, dijetalne šejkove. Zbog čega se većina zaključaka dobivenih istraživanjem može odbaciti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije