Mašina za veš pravi dosta buke? Isprobajte ovaj trik i uštedite stotine KM

1
Radiosarajevo.ba
Mašina za veš pravi dosta buke? Isprobajte ovaj trik i uštedite stotine KM
Foto: Pexels / Mašina za veš

Mašine za veš kvare se iz niza razloga, a jedan od problema je i buka koju stvaraju.

Jedan muškarac koji se predstavlja kao profesionalac, na društvenim mrežama je podijelio video u kojem je objasnio zašto mašina stvara veliku buku nakon što uključite željeni program pranja ili prilikom centrifugiranja veša.

Ispostavilo se da takvi glasni zvukovi nisu nešto što se podrazumijeva, pa ukoliko imate sličan problem, trebali biste provjeriti moguće uzroke. 

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

"U redu, dakle, ako mašina za veš zvuči kao mlažnjak dok se centrifugira, dopustite mi da vam uštedim stotine dolara koje biste potrošili plaćajući majstora tako što ću vam pokazati ovaj jednostavan trik", objašnjava muškarac ističući kako morate provjeriti bubanj mašine.

"Otvorite bubanj mašine i dobro ga protresite. Moguće je da je ključna komponenta vaše mašine za veš tijekom vremena korodirala. Razlog zašto čujete ovu buku je taj što je možda tzv. križ ili križna potpora bubnja s vremenom popucala", upozorio je muškarac.

Iznenađujući rezultati: Znate li šta se dešava s vešom i plastičnom kesicom nakon 30 minuta pranja?

Iznenađujući rezultati: Znate li šta se dešava s vešom i plastičnom kesicom nakon 30 minuta pranja?

"Zbog izloženosti vodi, deterdžentu, pa čak i preopterećenju mašina za veš, križna potpora može korodirati i počinje se kvariti", nastavio je muškarac dodajući kako postoji još jedan test kojim ćete ustanoviti je li problem upravo u križu bubnja.

"Još jedan test koji možete napraviti je da lagano položite prste na rub bubnja i drugom rukom ga dobro zavrtite. Primijetit ćete da se bubanj njiše. Ovo možete testirati stavljanjem prsta preko bubnja dok se okreće, i primijetit ćete da počinje lagano poskakivati gore-dolje", opisao je muškarac.

Nastavio je da ukoliko je križna potpora bubnja slomljena, nema smisla popravljati mašinu. Umjesto popravka, jeftinije će biti kupiti novu mašinu.

"Ako vaša mašina za veš proizvodi buku i bubanj leluja dok se okreće, ne vrijedi ga popravljati. Samo zamijenite mašinu", poručio je muškarac.

Video je skupio više od 90 hiljada pregleda. Mnogi su pratitelji istaknuli da, unatoč tome što nisu znali za ovaj trik, nemaju novca za zamjenu cijele mašine.

@cleanwithactive

Does Your Washing Machine Sound Like a Jet When Spinning? #washer #washing #washingmachine #frontloader #frontloading #frontloadingwashingmachine #frontloaderwasher #frontloadwasher #washingmachinehack #washingmachinerepair #washingmachines

♬ original sound - ACTIVE

"Ili živite s tim kao ja. Mašina i dalje dobro radi, a nemam novca, pogotovo tokom porasta troškova života", prokomentirao je pratitelj.

"Također je važno, ako vam još vrijedi garancija, mašinu poslati na popravak", istaknuo je drugi, pišu 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije