Male tajne majstora kuhinje: Ovaj sastojak će pomfrit učiniti nevjerovatno ukusnim
Pomfrit je među svima omiljenom hranom. Popularna namirnica se lako poslužuje na bilo kojem okupljanju ili može biti savršeno za podizanje raspoloženja za mirnu večer kada se želite opustiti uz utješnu hranu.
Ovaj jednostavan za pripremu proizvod se uglavnom priprema jednostavnom tehnikom i mnogi ljudi ne uvode inovacije u recept.
Međutim, ljubitelji kuhanja su otkrili da dodavanje jednog neobičnog sastojka pomfritu čini da on "ima tako dobar ukus", a ljudi su ostali iznenađeni.
Radnici ViK-a i subotom na terenu: U jednoj sarajevskoj ulici može doći do prekida vodosnabdijevanja
Sastojak je otkriven na platformi društvenih medija Reddit, gdje ljudi dijele jedinstvene sastojke koje koriste u različitim jelima.
Jedan od korisnika je rekao da dodavanje estragona smrznutom pomfritu daje divne rezultate.
Znate li šta zapravo jedete kad kupite smrznuti pomfrit?
"Estragon. Koristim ga u maloj količini kad god pravim pomfrit, bilo da je smrznut ili domaći. Ne dovoljno da se dobiju zelene mrlje na svakom pomfritu - tek toliko da se osjeti aroma. Ljudima je uvijek teško shvatiti zašto je pomfrit tako ukusan."
Estragon je blaga, zemljana biljka s laganim okusom sladića. Poznat kao Artemisia dracunculus, nekada je bio povezivan s grčkom boginjom Artemidom i korišten u medicinske svrhe. Danas je ukusan dodatak jelima poput bearnes umaka i piletine, iako se još uvijek ne koristi onoliko često koliko zaslužuje.
Jedna supena kašika svježeg estragona jednaka je jednoj kašičici sušenog estragona.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.