Majstor upozorio: Znate li zašto nikada ne biste trebali pritisnuti ovu tipku na mašini za veš?

5
Radiosarajevo.ba
Majstor upozorio: Znate li zašto nikada ne biste trebali pritisnuti ovu tipku na mašini za veš?
Foto: Pexels / Mašina za veš

Program brzog pranja na mašini za veš sigurno vam se nekad učinio kao odlična opcija. Na primjer, kad ste u žurbi ili trebate hitno neki komad odjeće.

No, jedan majstor je na Tik-Toku objasnio u detalje zašto ne biste trebali koristiti taj program kao "izlaz iz problema". On kaže da ako u mašinu za pranje veša ubacite neke krupnije stvari, šteta bi mogla biti jako velika, piše Jutarnji.hr.

Isto tako kaže da program za brzo pranje veša utječe na daljnji rad i funkcionalnost vaše mašine. Zato je najbolje da program za brzo pranje koristite samo u slučajevima "kada baš morate" i da pritom perete laganiju odjeću.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Naime, kada je u pitanju "teška" roba, ona je onda opterećenje za mašinu za veš stoga se program za brzo pranje veša ne preporučuje.

Kada je u pitanju roba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu za veš, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje. Kada mašina radi veoma brzo, peškiri se skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Onda mašina kreće "lupati" i pomicati se po prostoriji u kojoj je.

Zato, program za brzo pranje koristite samo za lagane tkanine koje ne upijaju puno vode. Ipak, postoji još jedan mali trik.

"Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, a koji obično traje oko dva i pol sata. Zatim, pritisnite postavku brzine kako biste skratili vrijeme na oko sat i pol. To će mašini za veš dati dovoljno vremena da sve pravilno opere, a da ne trpi dodatno opterećenje", objasnio je majstor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije