Ljuska jajeta krije blago!
![Ljuska jajeta krije blago!](https://storage.radiosarajevo.ba/article/245313/871x540/ljuska_jajeta_pixabay.jpg?v1479801284)
Međutim, jednu veoma hranjivu stvar u njima ne koristimo.
Da li ste znali da je kalcij oko 90 posto sastava ljuske jajeta?
Odličan je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli između 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 mg kalcija, a odličan izvor je ljuska jajeta.
Međutim, prije nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuhate desetak minuta, kako biste pobili sve bakterije.
Ako i dalje niste sigurni u njihovu ispravnost, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvjereni u to da su čiste od bakterija. Kada to uradite, sameljite ih u fini prah i smjestite u hermetički zatvorenu posudu.
Nakon toga, dodajte u jelo po izboru – samo pola kašičice bitće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcija.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.