! / Ljekari reagirali zbog bizarnog trenda među ženama: "Ne radite to, molimo vas"

19. 10. 2019. u 19:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

Dr Vanessa Mackay, glasnogovornica Kraljevskog udruženja ginekologa u Velikoj Britaniji rekla je novinama The Sun da je 'priča da će zubna pasta skupiti vaginu i da će postati uža - obični mit'.

"Zubna pasta u vagini ili na unutarnjim usnama ne samo da nije ugodna nego može uništiti prirodnu floru vagine i dovesti do bakterijskih infekcija poput vaginoze ili pak candide", poručili su ljekari.

Nigerijski doktor Oluwole Yusuf izdao je slično priopćenje i molbu svim ženama preko nigerijske novinske agencije.

"Zubna pasta je veoma jaka i abrazivna za tako nježan dio tijela i uništit će prirodni obrambeni mehanizam tog organa i otvoriti mogućnost za sve moguće infekcije", rekao je dr. Yusuf.

Dodao je da bi takva praksa mogla utjecati i na plodnost žene. "Kad se vagina sama ne može više braniti, tijelo postaje sklono infekcijama koje kasnije mogu naškoditi jajovodima i smanjiti šanse da žena ostane trudna."

A nisu samo žene na meti ovakvih suludih ideja, mnogi su muškarci koristili zubnu pastu u bizarne svrhe. Mazali su s njom penis uvjereni da će to pomoći kod erekcije. Postoji niz YouTube videa koji savjetuju muškarcima da masiraju zubnom pastom glavić penisa protiv prijevremene ejakulacije i erektilne disfunkcije. No, umjesto toga, mogu završiti s blažim opeklinama, plikovima i ožiljcima.

Ludosti s 'liječenjem' vagine nisu novost. Prije nekoliko godina širila se pošast guranja češnjaka u vaginu protiv bijelog pranja odnosno candide, a Gwyneth Paltrow na svojem sajtu Goop preporučivala je parenje, tj. inhalaciju vagine, podsjeća 24sata.hr.

NEMA KOMENTARA