Leptir frizura novi je ljetni hit: Pristaje svima, a bit će lijepo osvježenje

0
Radiosarajevo.ba
Leptir frizura novi je ljetni hit: Pristaje svima, a bit će lijepo osvježenje
Foto: Instagram/ sunniebrook / Nicole Scherzinger

Od raznih verzija bob frizura do ultra kratkih, postoji bezbroj verzija, a skraćivanje duge kose mnogima je olakšanje i potrebna je promjena.

Ipak, nisu spremni u potpunosti se oprostiti od svojih dugih pramenova. Stoga za njih postoje inačice frizura koje padaju negdje između. Jedna od njih je frizura leptir, čija popularnost samo raste.

S ovom frizurom u obliku leptira dobit ćete najbolje od oba svijeta. Za njeno ime zaslužna je poznata slavna frizerka Sunnie Brook koja je objasnila što znači frizura u obliku leptira.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

'Frizure u obliku leptira zapravo su dvije frizure u jednoj i daje vam mogućnost da se poigrate s idejom kraće kose bez potrebe da šišate svoju dugu kosu.'

'Sunny Butterfly' frizuru opisuje kao optičku varku kojom možete promijeniti stil i stvoriti dojam velike promjene.

Da biste postigli ovu frizuru, potrebno je pažljivo spojiti kraće ošišane slojeve na vrhu glave s dužim slojevima kose. Kraći slojevi trebali bi završavati tik ispod brade, dok bi oni duži trebali biti do ili malo ispod ramena. Takvi slojevi će stvoriti lepršavo kretanje u kosi i poboljšati teksturu. Kada vam je kosa opuštena, dobit ćete lijepe sjedinjene slojeve, a što duže podižete duži dio kose, kraći dijelovi će doći do izražaja i stvoriti iluziju kratke frizure, piše Story.hr.

Leptir frizure zapravo su samo jedna u nizu frizura mješovite dužine koje su ove godine iznimno popularne, poput fudbalerke i frizure 'shag'.

Leptir frizure mnogima su omiljene među ovim frizurama zbog svoje svestranosti, raznih mogućnosti oblikovanja, jednostavnog održavanja i zato što donose poseban štih 70-ih.

Stručnjaci ovu frizuru nazivaju novijom verzijom klasičnih dugih slojeva. Razlikuje se od klasične frizure jer je veća razlika u duljini između slojeva, između kraćeg sloja na bradi i dužeg sloja na ramenima. Upravo ta razlika omogućuje vam da se poigrate sa svojom frizurom i postignete iluziju kraće kose.

Leptir frizure mogu se raditi na svim tipovima kose i oblicima lica. Profesionalni frizeri naglašavaju da ova frizura najbolje pristaje uvijenoj i valovitoj kosi, budući da dodavanjem slojeva vašim kovrčama naglašava njihov prirodni oblik.

Osim toga, naglasit će njihovu teksturu i izgled bez pretjeranog korištenja proizvoda za oblikovanje vaših kovrdža.

Na sreću mnogih, frizura u obliku leptira ne zahtijeva previše njege ili uređivanja.

Kako biste naglasili prirodnu teksturu vaše kose, možete koristiti sprej za teksturu kako biste je definirali i dali joj sjaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije