Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte jedan ekstra sastojak
Doručak je najvažniji obrok u danu.
Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan.
Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, piše Mirror.
Pratite uživo press konferenciju na kojoj će Barbarez saopćiti spisak za Njemačku i Nizozemsku
No, većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko.
Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzz Feeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno.
Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.
Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.
Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac.
Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja.
Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta.
Probali smo - sjajna je! Prijatno.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.