Konobari su izabrali koja pića nikada ne bi naručili

Radiosarajevo.ba
Konobari su izabrali koja pića nikada ne bi naručili
Biti konobar ponekad je teško s obzirom na zahtjeve gostiju s kojima se susreću. Često se dešava da upravo gosti naručuju pića koja i sami konobari, s obzirom na njihovu kvalitetu, nikada ne bi naručili.

Na osnovu ovoga, web-portal Thrilist istražio je koja pića konobari ne bi nikada naručili. Možda ne bi bilo loše da ih poslušate.

Pića koja završavaju na 'tini

Kad naručite martini dobijete savršeni spoj džina i vermuta te pokoju maslinu. Kad naručite appletini, u prepoznatljivu čašu nalit će vam nešto votke sa sokom od jabuke. U svijetu su popularne te varijacije "martinija" i s drugim voćem, koje zapravo nemaju nikakve veze s originalnim koktelom. Naručite radije nešto drugo.

Cola s rumom

Cola s rumom je vječna klasika koja se pije već godinama. No, treba imati na umu da je rum alkohol s visokim postotkom šećera, koji kada se miješa sa šećernim gaziranim pićem poput kole, postaje presladak i totalno nezdrav. Želite li eksperimentirati, probajte Dark&Stormy – kombinaciju tamnog ruma i piva od đumbira.

Mimosa

Iako je ovaj koktel od dva sastojka izuzetno popularan na nedjeljnim druženjima koji počinju nešto prije podneva, možda biste ga trebali preskočiti. Originalna receptura nalaže spoj soka od naranče i šampanjca, a na većini mjesta umjesto toga dobijete neko jeftino pjenušavo vino koje nema pravi okus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije