Kompromis i podrška: Tri stvari koje prihvata partner koji vas voli

0
Radiosarajevo.ba
Kompromis i podrška: Tri stvari koje prihvata partner koji vas voli
Foto: Elitedaily.com / Ilustracija

Uspješan ljubavni odnos zahtjeva kompromis. Ali stepen kompromisa, odnosno ravnoteže, koji odgovara i vama i partneru, morate odrediti sami.

Vaši lični ciljevi

Naravno, vas dvoje ste tim, ali i dvije individue. Neki ciljevi su vam zajednički, ali tu još uvijek postoje oni koji su samo vaši, o čemu god da se radilo. A upravo od tih ciljeva ne biste nikada smjeli da odustanete niti partner ima pravo to da traži od vas. Svi zaslužujemo partnera, koji će nas podržavati u svemu.

Vaša slika o sebi

Vi ste zajedno, zato što ste se zaljubili u ono što jedno i drugo predstavljate, zar ne? Pa zašto partner vas uporno pokušava da promijeni?

Bilo da je u pitanju vaš izgled, stil oblačenja, posao, politička ili vjerska uverenja, način života i slično, to su odluke koje morate donijeti sami. Drugim rječima, ako i želite da mijenjate nešto na sebi - to mora biti vaša ideja. Ako vas partner želi mijenjati, onda morate postaviti pitanje koji su njegovi motivi.

Vaši prijatelji

Nijedan partner, ma koliko god on dobar bio, ne može da zamijeni sve ostale ljude u vašem životu. Vaši prijatelji su tu bili i prije njega, pa nema razloga da ih sada pustite iz svog života, kada je partner došao.

Druženje s drugim dragim ljudima, zapravo vas može učiniti boljom partnerkom. Zdrava prijateljstva smanjuju stres i podstiču samopouzdanje, tako da možete biti u najboljem izdanju, kada ste s partnerom, prenosi magazin.novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije