Koliko kratak seks je prekratak: Šta kažu žene i naučnici

Radiosarajevo.ba
Koliko kratak seks je prekratak: Šta kažu žene i naučnici
Foto: Profimedia / Ilustracija

Žene kažu da se muškarci previše fokusiraju na odlaganje, pa ignorišu seksualne potrebe žene i nesposobni su da je zadovolje.

Prema novim istraživanjama, svaki seks koji traje ispod tri minuta se smatra prevremenom ejakulacijom. Dva naučna rada, koja su objavljena u The Journal of Sexual Medicine konačno su dala jedinstvenu kliničku definiciju prevremene ejakulacije, koja je pretrpjela dosta zabluda i nerazumijevanja u doktorskim krugovima, prenosi Men's Health. Društvo za seksualnu medicinu je otkrilo definiciju doživotne prevremene ejakulacije, kojoj je nedostajao parametar stečene prevremene ejakulacije.

Dr Kris Mekmehon iz Sidneja istakao je da muškarcima koji boluju od prevremene ejakulacije ne trebaju ljekovi, već edukacija.

Na drugoj strani, 1500 žena, koje su učestvovale u studiji, ne ističu problem prevremene ejakulacije kao glavni izvor frustracije, već činjenicu da se muškarci previše fokusiraju na odlaganje, pa ignorišu seksualne potrebe žene i nesposobni su da je zadovolje. Drugim riječima, važnije im je da potraje nego da bude 'kvalitetno', vijesti.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije