Kolač "slatki grijeh": Niti se peče, niti se kuha, savršen za ljeto i početnike

0
Radiosarajevo.ba
Kolač "slatki grijeh": Niti se peče, niti se kuha, savršen za ljeto i početnike
PrtScr / Kolač "slatki grijeh"

Nema uključivanja ringle, nema uključivanja rerne, a kolač je savršeno mekan i ukusan! Upravo takav je kolač "slatki grijeh" čije i ime dosta toga govori o tome koliko je dobar ovaj dezert.

Evo šta vam je potrebno da pripremite slatki grijeh, odličan kolač za ove tople dane.

Sastojci:

1 pakovanje od 300 gr keksa

200 gr čokolade

6 kašika ulja

8 kašika mlijeka

2 kesice pudinga od vanile koji se ne kuhaju

500 ml mlijeka

200 gr kisele pavlake

200 ml slatke pavlake

Dekoracija po izboru

Priprema:

Čokoladu otopiti na pari. Obavezno je mlijeko, ako je veći procenat kakaa u čokoladi slobodno dodajte još 2 kašike mlijeka, jer kada se kolač stegne čokolada mora da ostane mekana kako bi se kolač lako sijekao. Dodajte ulje.

Ostaviti čokoladu da se hladi dok umutimo ostale sastojke.

Umutiti puding s mlijekom, dodati pavlaku pa umutiti i na kraju dodati slatku pavlaku, pa sve dobro izraditi mikserom.

Keks podijeliti na tri dijela pa prvi dio poslagati u pleh 30 x 20 cm ili u kalup. Ako je keks tanak, nije potrebno da se umače u mlijeko jer će 'povući' vlažnost od filova.

Preko keksa staviti četvrtinu fila od pudinga, poravnati, pa staviti pola mjere čokolade, pa i nju poravnati. Staviti u frižider ili kratko u friz da se čokolada stegne.

Na čokoladu staviti opet četvrtinu fila i tako nastaviti - keks, fil, čokolada, fil, keks.

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije