Koje je najgore vrijeme za brak?

Radiosarajevo.ba
Koje je najgore vrijeme za brak?
Istraživač Nicholas Wolfinger je u svojoj studiji obavljenoj od 2006. do 2010. godine otkrio kako je brak sklopljen sredinom tridesetih godina, riskantniji nego u dvadesetim.

Najbolje godine za ulazak u brak su od 28 do 32, pokazala je ta studija, a nakon što je uporedio sa onom iz 2014. godine, isti brojevi su se pojavili.

Nakon pet godina braka, parovi koji su se vjenčali kao tinejdžeri imaju 38 posto šanse za razvod, oni u ranim dvadesetim 27 posto, dok su osobe koje su stale na ludi kamen između 24 i 29 godina smanjile rizik za razvod na 14 posto.

Oni koji su se vjenčali u godinama od 30 do 34, imaju deset posto šanse za razvod, dok su parovi u prvom braku nakon 35. godine imali 17 posto šanse, piše Psychologytoday..

Wolfinger to objašnjava činjenicom da se ljudi vjenčavaju u 30. godini uglavnom jer do tada ostvaruju neku vrstu finansijske stabilnosti, što povlači manje problema u braku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije