Pas Polo dao je svoj život kako bi zaštitio 8-mjesečnu bebu

Radiosarajevo.ba
Pas Polo dao je svoj život kako bi zaštitio 8-mjesečnu bebu
/ Vivian i heroj Polo
Odanost vjernog psa rijetko je na “testu”, osim dnevnog drugarstva i ljubavi koju tako slatko pružaju. No, herojski podvig jednog psa ponovo je dokazao do koje su granice spremni ići da nas zaštite...

 Tužna priča počinje početkom ove sedmice, u Marylandu, u jednom domu u kojem je izbio požar. U toj kući živjela je Erika Poremski, njena osmomjesečna kći Viviana i pas Polo.

 

Erika je izašla do automobila i u tih nekoliko trenutaka u domu, u kojem su bili beba i pas, izbio je požar. Majka se odmah pokušala vratiti na sprat po bebu, ali zbog vatre i dima nije uspjela doći do nje.

 

“Čula sam je kako plače i nisam mogla doći do nje”, kazala je majka koja je zadobila teške povrede pokušavajući spasiti svoju bebu. “Sve sam pokušala, i ja, i susjedi, ali nismo uspjeli.”

 

Srećom, uz bebu je bio njen zaštitnik – Polo.

 

Vatrogasci su brzo došli na lice mjesta i krenuli su u spašavanje bebice. Pronašli su je brzo, teško povrijeđenu, ali živu. Na njoj je ležao Polo. Svojim tijelom zaštitio ju je od vatre.

 

“Vivian je zadobila opekotine samo sa strane tijela. On je bio uz nju sve vrijeme.”

 

Polo nije preživio. Dao je svoj život, kao heroj, i umro je kako bi njegova najbolja prijateljica živjela.

 

Malena Vivivan je u bolnici gdje se oporavlja, a mještani skupljaju novac kako bi joj pomogli liječenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije