Koja je idealna razlika u godinama između muškarca i žene?

0
Radiosarajevo.ba
Koja je idealna razlika u godinama između muškarca i žene?
Instagram / Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones

U potrazi za dugovječnom ljubavi mnoge osobe se pitaju koja je to idealna razlika u godinama između muškarca i žene.

Nakon mnogo istraživanja u kojima je učestvovao veliki broj parova, psiholozi su konačno došli do potencijalnog odgovora. Kako bi veza između partnera bila jaka i trajna, ispostavilo se da postoji idealna razlika u godinama. Ona povećava šanse za jaku i sretnu ljubavnu vezu.

Koja je idealna razlika u godinama između muškarca i žene?

Ispostavilo se da parovi kod kojih postoji velika razlika u godinama pokazuju niži nivo zadovoljstva u vezi nego oni čija razlika u godinama ne postoji. Kada ne postoji razlika u godinama, partneri su češće zadovoljni svojom vezom.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Ista je i situacija kada razlika nije veća od tri godine.

Postoji teorija da su partneri sa značajnom razlikom u godinama manje otporni na negativne emocije. Ovo uključuje i poteškoće na koje svi parovi nailaze. Pokazalo se da se ovi parovi teže nose sa finansijskim i zdravstvenim problemima.

Međutim, to ne znači da ne postoje snažne ljubavne veze u kojima je jedan partner više od deset godina stariji od drugog. Naprotiv, kada se gleda kompatibilnost osoba, godine nemaju ništa sa tim. U našoj galeriji su samo neki od holivudskih parova između kojih je razlika 10 godina i više.

Žena pokazala metodu kojom se spašavaju brakovi: 'Moj nikada nije bio bolji'

Žena pokazala metodu kojom se spašavaju brakovi: 'Moj nikada nije bio bolji'

Faktori na koje morate obratiti pažnju bez obzira na godine

Kako bi veza funkcionisala, najbitnije je da par ima zajedničku želju i volju da gradi svoj odnos. Potrebno je da par ima zajednička interesovanja, hobije, da se među njima veza stvara sa poštovanjem i iskrenosti. Sa druge strane, potrebno je i da postoje razlike u karakteru radi boljeg funkcionisanja.

Kako biste utvrdili da li vaša veza ima potencijal da bude ozbiljna dovoljno je da postavite nekoliko pitanja. Zapitajte se koji su vaši ciljevi u životu. Par treba da razgovara o tome kako svako od njih zamišlja svoj život u budućnosti. Na primjer, kako se ko vidi na planu karijere, djece, finansija i slično. Ukoliko se u većini stvari vaši ciljevi poklope, vaša veza ima veliku šansu da uspije.

Razgovarajte o svojim zajedničkim interesima jer će oni sa godinama sve više dobijati na važnosti. Savjetuje se pronalaženje i razvijanje zajedničkih hobija. Oni mogu u velikoj mjeri ojačati vezu.

Razmotrite ko je od vas i koliko spreman na kompromis. Ovo je veoma važan aspekt zdrave veze. Dakle, iskrenost, poštovanje i sposobnost razgovora više utiču na kvalitet veze nego razlika u godinama. Međutim, ono gdje idealna razlika u godinama između muškarca i žene zaista pravi razliku su različite faze u životu. Čak i to se može prevazići ukoliko je na prvom mjestu otvorena komunikacija i poštovanje piše Ljepota&Zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije