Kako šminku 'održati na životu' tokom cijelog dana: Ključni koraci za dužu postojanost

0
Radiosarajevo.ba
Kako šminku 'održati na životu' tokom cijelog dana: Ključni koraci za dužu postojanost
Foto: Printscreen / TikTok / Ombre korektor

Postojanost šminke koja traje do jutra nije teško postići, ali kako bi sve bilo u najboljem redu, bitno je razumjeti određena pravila i pravilan redoslijed proizvoda koji vaš makeup look podiže na još veću razinu profesionalizma.

Održati šminku koju nanesete rano ujutro do večeri, a ponekad i duže (ukoliko s posla produžite u izlazak), čini se kao nemoguć zadatak. Tragovi maskare, obrisano krilo izvučenog tuša, 'rupe' na licu od skinutog pudera, naročito zimi osobama koje vole šminku su noćna mora.

Vizažisti se ne bi složili s tim.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Donosimo vam četiri koraka koji će vam pomoći da postignete postojanost šminke koja će izdržati sve (ne)prilike.

Priprema kože lica

Nema potrebe za skupim korektorima, puderima ili drugim proizvodima za šminkanje ako vaša koža nije pravilno pripremljena.

U početku se preporučuje očistiti lice prije nanošenja šminke kako biste izbjegli crvenilo. Također, riješite se mrtvih ćelija. To čini kožu glatkom, a šminku privlačnijom.

Prije nego počnete koristiti bilo koji novi proizvod, ključno je temeljito očistiti lice, a zatim započeti s adekvatnom hidratacijom, što je najvažniji faktor za dobru šminku. Obavezno njegujte usne, kao i područja oko očiju jer će upravo na tim područjima prvi pokazivati ​​znakove dehidracije.

Nakon što je lice pravilno očišćeno i hidratizirano, možete nanijeti primer.

Puder i korektor

Nakon što je koža spremna, vrijeme je za početak šminkanja.

Glavna ideja koju treba slijediti u ovoj fazi je "manje je bolje". Počnite s malom količinom pudera, a zatim kistom nanesite najviše što možete. Nakon toga spužvicom počnite nanositi puder kako biste postigli što prirodniji izgled.

Puder treba, baš kao i primer, prilagoditi vašem tipu kože, a i boju ostatku tijela. Ako ne možete pokriti sve u prvom sloju, možete dodati još jedan sloj, ali trebali biste koristiti minimalnu količinu proizvoda, tek toliko da sve bude jednolično.

Savršeno prekrivanje postiže se korektorom, to je drugi korak koji kistom nanosite na sve nesavršenosti, a zatim utapkate blenderom za najprirodniji izgled koji možete dobiti.

Osigurajte tečne proizvode

Sljedeće je ključno za dugotrajnu postavku šminke. Vizažistica Jasmina preferira dvije vrste proizvoda koji se mogu koristiti za ovaj zadatak, a to su puder u prahu i kameni puder. Opcija pudera u prahu je idealna opcija za područje ispod očiju, gdje se korektor lako upija, kao i za T-zonu koja se najbrže masti.

Moguće je i obnoviti puder u prahu, a najbolji način da postignete najprirodniji izgled kada ga obnavljate je da ga temeljito izblendate kistom za oči ili blenderom. Ostale dijelove lica preporučuje se prekriti kamenim puderom i velikom četkom dok se područja potpuno ne osuše i 'oslobode' tečnih proizvoda.

Finish

Nakon što ste završili s kompletnim izgledom šminke, možete ga (ali i ne morate) učiniti savršenijim uz pomoć fiksatora. Ako je šminka pravilno nanesena, dobro osigurana, trebala bi postojati dugo vremena, ali pazite da ne pretjerate ni sa fiksatorom, piše PMU Zagreb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije