Kako se riješiti plijesni na rubovima tuš kabine?

0
Radiosarajevo.ba
Kako se riješiti plijesni na rubovima tuš kabine?
Foto: Prtscr / Youtube / Dva sastojka i riješite se plijesni

Mala količina plijesni u domu ne predstavlja veći problem za zdravlje, ali ako je odmah ne uklonite može nastati problem jer, osim što je vizualno neprivlačna, predstavlja i rizik za zdravlje svih ukućana!

Uglavnom nastaje u prostorijama povećane vlage, među ostalim i u kupaonici, tačnije po rubovima tuš-kabine na silikonu.

Ako ste umorni od čišćenja crne plijesni u tuš-kabini, možda je vrijeme da se okrenete jednostavnom, ali vrlo efikasnom rješenju kako bi vaš silikon za tuš zasjao kao nov! Jedna Istina donosi brz i jednostavan način za uklanjanje tvrdoglave plijesni bez iscrpljujućeg ribanja.

Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

Rječ je, dakako, o kombinaciji bijelog sirćeta, tople vode i sode bikarbone, sastojaka poznatih po svojim sposobnostima u čišćenju.

Potrebno je pomiješati četvrtinu šoljice mlake vode s tri četvrtine šoljice sirćeta te dodati dvije kašike sode bikarbone. Pripravak ulijte u bočicu s raspršivačem, dobro protresite te direktno nanesite na plijesan. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim četkicom za zube nježno istrljajte mrlje. Ne zaboravite održavati tuš kabinu suhom nakon svake upotrebe. Tako ćete, uz redovno čišćenje, spriječiti povratak plijesni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije