Kako se brzo razbuditi?

Radiosarajevo.ba
Kako se brzo razbuditi?
Osjećate naglu pospanost na poslu, školi ili fakultetu, do te mjere da se jedva kontrolišete, a da ne spustite glavu?

Kako biste spriječili neprijatnu situaciju vjerovatno biste odmah posegli za još jednom šoljom kafe. Ipak, postoje i drugi načini da se oslobodite pospanosti.

Limun

Dokazano je da vitamin c ekspresno razbuđuje, a vi ga čak ne morate ni popiti. Dovoljno je da samo osjetite miris bilo kog citrusa i vaš mozak će se istog momenta 'osvježiti'. Ovo voće pomoći će vam i u otklanjanju stresa, tako da je to idealan izbor za užinu.

Prošetajte

Niko vam neće zamjeriti ako se malo  protegnete i prošetate, pa svako ima pravo na pauzu, zar ne? Ukoliko pored firme imate park, radije se odlučite da tamo pojedete svoj ručak, umjesto da to učinite za svojim kancelarijskim stolom. Šetnja će vam pomoći da se osloboditi stresa, a o fizičkoj aktivnosti ne trebamo posebno govoriti.

 HIdrirajte se

Pijte dosta vode i nećete biti pospani, a umor više neće moći tek tako da vas savlada. Bilo bi sjajno ako biste na posao nosili i malu flašicu limunade koju ste napravili kod kuće.

Muzika

Muzika je sjajan način da se razmrdate, ali ukoliko nemate svoju kancelariju bolje nemojte ustati da igrate. Dovoljno će biti da stavite slušalice na uši i pustite pjesmu svog omiljenog benda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije