Piling od kafe: Uklanja celulit i njeguje kožu

Radiosarajevo.ba
Piling od kafe: Uklanja celulit i njeguje kožu
Ne samo da je omiljeni jutarnji napitak neizbježan za početak dana već je kafa sjajna i za našu kožu!

Jedan od češćih izdajica ženske ljepote, uz bore, jest celulit. Istina je da za tijelo bez celulita treba puno vježbati, pravilno se hraniti i redovno njegovati tijelo. To znači da biste svake sedmice trebali napraviti piling kože i nahraniti je anticelulitnim tretmanom koji će ubrzati regeneraciju kože.

Od velike pomoći vam može biti šoljica kafe. Zrnca djeluju kao idealan piling jer, osim što uklanjaju mrtve stanice s površine kože, kafa može u uspavanim dijelovima kože probuditi cirkulaciju i olakšati regeneraciju kože.

S pilingom od kafe ne možete pretjerati, ali važno je da tijelo ne masirate pregrubim pokretima. Budite nježni prema svojoj koži. Isto tako, kadu ili tuš-kabinu dobro isperite nakon ovog pilinga kako ne biste začepili odvode zrncima.

Sastojci: 50 grama taloga kafe, 50 grama šećera, 100 ml ulja

Koristite maslinovo, bademovo ili jojobino ulje. Njihova svojstva su slična, a pogodna su za sve vrste kože, što ih čini popularnijim izborom kada su u pitanju masaže. Šećer i kafa uklonit će mrtve stanice kože, kafa će dodatno prodrijeti dublje u kožu, a ulje će povratiti hidataciju.

Sve sastojke pomiješajte i pastu nanesite na mokru kožu laganim, kružnim pokretima. Masirajte noge počevši od stopala i krenite prema bedrima. Pripremljena pasta bit će dovoljna za piling cijelog tijela, zato priuštite svojim petama, laktovima i koljenima dobro 'trljanje'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije