Želite promjenu: Kako najlakše ofarbati obrve kanom

Radiosarajevo.ba
Želite promjenu: Kako najlakše ofarbati obrve kanom
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Ranijih godina bilo je moderno imati tanke obrve, a danas to već nije slučaj.

Atraktivni oblik, gustina i bogata nijansa daju obrvama ljepši izgled i naglašavaju crte lica. Nažalost, nisu sve žene imale sreću da im prirodne obrve tako izgledaju. No, ne brinite se, tu je kana, bojilo koje ima 100 posto prirodni sastav. Idealna je i ako samo želite malo promjene.

Kako ofarbati obrve kanom?

Za najlakši i najtačniji način trebat će vam čista duboka posuda, kana, voda, aplikator za miješanje, posebne četke, češalj za obrve, pinceta i rukavice.

Kana se mora miješati s vodom u odgovarajućim razmjerama - svaki proizvođač na ambalaži navodi ove podatke. Najčešće je to omjer 1:1.

Prije farbanja preporučuje se da se testirate na alergijsku reakciju. Stavite malu količinu preparata na zglob, a zatim pričekajte nekoliko minuta.

Oko 30 minuta prije početka farbanja očistite lice od kozmetike i drugih nečistoća. Na lice nanesite kremu s visokim sadržajem masti - ona će služiti kao zaštitni premaz koji sprječava dejstvo kane na koži.

Prije nego što započnete postupak treba da odredite granice obrva. Olovkom neutralne nijanse obilježite područja farbanja - sve dlake koje ostanu sa strane moraju se ukloniti pincetom.

Pažljivo nanesite kanu, pokušavajući da ne pređete nacrtano područje. Odmah uklonite sve nedostatke pamučnim ubrusom jer će ih nakon sušenja biti vrlo teško eliminisati.

Nakon bojenja treba sačekati 45 minuta, a uz ponovljeno farbanje 30 minuta će biti dovoljno. Nakon tog vremena, pažljivo uklonite osušenu kanu.

Imajte na umu da će nakon farbanja boja biti više zasićena i tamna - nakon nekoliko dana počet će da se ispira i i postaće svjetlija.

Kako skinuti kanu sa obrva?

Kana se sama opere nakon nekoliko sedmica, ali ako je potrebno ubrzati proces izbjeljivanja, nanesite nekoliko kapi limunovog soka na pamučni jastučić, a zatim ga pritisnite uz obrve. Nakon nekoliko sekundi izvadite, a zatim ponovite ako efekat nije dovoljan.

Također možeti nanijeti biljno ulje na pamučni jastučić, piše Glossy.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije