Kako možete znati kada je vrijeme za pranje sudopera? Kocka leda će vam otkriti sve

0
Radiosarajevo.ba
Kako možete znati kada je vrijeme za pranje sudopera? Kocka leda će vam otkriti sve
Foto: Pixabay / Sudoper

Začepljen sudoper nije ugodna situacija. Može poremetiti naše živote u neočekivanim trenucima, stoga je redovito čišćenje odvoda ključno kako bismo izbjegli ovaj problem.

Kako znati kada je vrijeme za čišćenje? Postoji iznenađujuće jednostavan način da to saznate.

Začepljen odvod sudopera čest je problem u kuhinji i kupatilu. Ostaci hrane, talog kafe, dlake i druge naslage mogu uzrokovati začepljenje cijevi, što rezultira neugodnim mirisima i sporim otjecanjem vode. To često otežava dnevne zadatke poput pranja suđa ili pripreme obroka.

Stravičan prizor na hrvatskoj obali: Kupači iz mora izvukli žensko tijelo

Stravičan prizor na hrvatskoj obali: Kupači iz mora izvukli žensko tijelo

Kako možete spriječiti ovu situaciju? Najbolji način je redovito čistiti odvod. Kako provjeriti je li čist kada voda pravilno otječe i nema neugodnog mirisa?

Postoji jednostavan trik za određivanje je li sada vrijeme za čišćenje odvoda. Ovaj trik predstavio je popularni TikTok korisnik @stephyroc99 čiji video broji milione pregleda.

Metoda provjere odvoda je jednostavna. Samo ulijte kockice leda u sudoper i otvorite vodu. Iako ovo ne čisti sudoper, ovaj test će pokazati je li vrijeme za temeljito čišćenje cijevi. Led će djelomično blokirati odvod, a prljavština iz cijevi vratit će se u sudoper, što vam omogućuje procjenu razine nakupljanja prljavštine, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije