Kako izgledati dobro i na minusima: Pogledajte ove kombinacije

Radiosarajevo.ba
Kako izgledati dobro i na minusima: Pogledajte ove kombinacije
Debeli minusi ne moraju biti smetnja dobrim odjevnim kombinacijama. Snijeg i led mogu biti inspiracija za vaša najljepša zimska izdanja.

Na temperaturama od minus 15 važno je da na sebi imamo dovoljno slojeva garderobe i da dobro utoplimo ekstremitete.

Treba li posebno naglasiti da u vrijeme zaleđenih trotoara zaboravite na štikle. Cipele trebaju imati deblji gumeni đon i imati zaštitu protiv vlage. Moraju biti dovoljno komotne da možemo na nogu navući termo čarape, a ako ste zimogrožljivi i dvostruke. Ako nemate cipele za snijeg, ovo je pravo vrijeme za nabavku jednih takvih - iskoristite januarska sniženja i kupite kvalitetne cipele koje će vam trajati godinama. Pazite da model bude dovoljno neutralan kako biste ih mogli kombinirati. 

Zaštitite glavu i uši. Možda vam jedna kapa neće biti dovoljna, pogotovo ako je to beretka ili neki ležerniji model. Nabavite tanku pamučnu kapu koju možete navući ispod.

Ispod zimske jakne obucite se slojevito. Dugački pleteni kardigan koji štiti bokove je odlično rješenje, čak i ako malo viri ispod jakne. Pri kupovini tople zimske jakne važi isto pravilo kao i za zimske cipele - radije kupite kvalitetnu jaknu na sniženju, a trajat će vam mnogo narednih sezona.

Ako većinu dana provodite na zatvorenom, neka vaša odjevna kombinacija bude takva da na poslu možete skinuti suvišne slojeve. 

I još nešto - unesite boje u sive zimske dane. Modni detalji poput rukavica, šalova, kapa ili praktičnih torbica mogu biti u živim bojama. Naučno je dokazano da žive boje podstiču dobro raspoloženje.  

Izgled možete zaokružiti atraktivnim sunčanim naočalama, ne samo da će vam dati dozu stila, već će vaše oči zaštititi od suvišne bjeline i UV zračenja.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije