Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak

1
Radiosarajevo.ba
Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak
Foto: Printscreen / Youtube / Domaći čips

Mnogim ljudima s vremena na vrijeme dođe da posegnu za nekim grickalicama, a nema sumnje da je čips jedan od najpopularnijih.

Međutim, isto tako je poznato da su kupovni čipsevi veoma nezdravi, pa se rješenje samo nameće – pravljenje domaće varijante.

Sve što je potrebno jeste da isiječete krompir na kocke, skuhate ga, potom isiječete jedan luk na kocke, pa sve zajedno izblendirate sa 50ml vode.

Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran

Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran

Dodajte kukuruzno brašno (50g), zatim prašak za pečenje (2g) i malo soli, pa dobro promiješajte, da nema grudvica. Ako je previše rijetko, dodajte još malo brašna.

Prespite u kesu, pa sipajte po grudvicu na tepsiju, na koju ste prethodno stavili papir za pečenje.

Kada rasporedite sve “grudvice”, stavite još jedan papir preko, pa ih izravnajte čašom i stavite da se peku (140 stepeni – 12 minuta ili 110 stepeni – 30 minuta).

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije