Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak

1
Radiosarajevo.ba
Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak
Foto: Printscreen / Youtube / Domaći čips

Mnogim ljudima s vremena na vrijeme dođe da posegnu za nekim grickalicama, a nema sumnje da je čips jedan od najpopularnijih.

Međutim, isto tako je poznato da su kupovni čipsevi veoma nezdravi, pa se rješenje samo nameće – pravljenje domaće varijante.

Sve što je potrebno jeste da isiječete krompir na kocke, skuhate ga, potom isiječete jedan luk na kocke, pa sve zajedno izblendirate sa 50ml vode.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Dodajte kukuruzno brašno (50g), zatim prašak za pečenje (2g) i malo soli, pa dobro promiješajte, da nema grudvica. Ako je previše rijetko, dodajte još malo brašna.

Prespite u kesu, pa sipajte po grudvicu na tepsiju, na koju ste prethodno stavili papir za pečenje.

Kada rasporedite sve “grudvice”, stavite još jedan papir preko, pa ih izravnajte čašom i stavite da se peku (140 stepeni – 12 minuta ili 110 stepeni – 30 minuta).

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije