Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak
![Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak](https://storage.radiosarajevo.ba/article/495672/871x540/domaci-cips-krompir-recept-youtube-10maj23.jpg?v1683740222)
Mnogim ljudima s vremena na vrijeme dođe da posegnu za nekim grickalicama, a nema sumnje da je čips jedan od najpopularnijih.
Međutim, isto tako je poznato da su kupovni čipsevi veoma nezdravi, pa se rješenje samo nameće – pravljenje domaće varijante.
Sve što je potrebno jeste da isiječete krompir na kocke, skuhate ga, potom isiječete jedan luk na kocke, pa sve zajedno izblendirate sa 50ml vode.
![Hanadi Maslo na protestu u Sarajevu: Vlasti moraju reagovati. Razočarana sam slabim odzivom građana](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579070/300x185/protesti-sarajevo-femicid-ngrsa-16feb25-11.jpg?v1739711649)
Hanadi Maslo na protestu u Sarajevu: Vlasti moraju reagovati. Razočarana sam slabim odzivom građana
Dodajte kukuruzno brašno (50g), zatim prašak za pečenje (2g) i malo soli, pa dobro promiješajte, da nema grudvica. Ako je previše rijetko, dodajte još malo brašna.
Prespite u kesu, pa sipajte po grudvicu na tepsiju, na koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
Kada rasporedite sve “grudvice”, stavite još jedan papir preko, pa ih izravnajte čašom i stavite da se peku (140 stepeni – 12 minuta ili 110 stepeni – 30 minuta).
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.