Kako da napravite domaći čips: Hrskaviji i ukusniji od kupovnog, pogledajte postupak
Mnogim ljudima s vremena na vrijeme dođe da posegnu za nekim grickalicama, a nema sumnje da je čips jedan od najpopularnijih.
Međutim, isto tako je poznato da su kupovni čipsevi veoma nezdravi, pa se rješenje samo nameće – pravljenje domaće varijante.
Sve što je potrebno jeste da isiječete krompir na kocke, skuhate ga, potom isiječete jedan luk na kocke, pa sve zajedno izblendirate sa 50ml vode.
Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran
Dodajte kukuruzno brašno (50g), zatim prašak za pečenje (2g) i malo soli, pa dobro promiješajte, da nema grudvica. Ako je previše rijetko, dodajte još malo brašna.
Prespite u kesu, pa sipajte po grudvicu na tepsiju, na koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
Kada rasporedite sve “grudvice”, stavite još jedan papir preko, pa ih izravnajte čašom i stavite da se peku (140 stepeni – 12 minuta ili 110 stepeni – 30 minuta).
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.