Kako da lak na noktima traje što duže? Isprobajte ova četiri trika

1
Radiosarajevo.ba
Kako da lak na noktima traje što duže? Isprobajte ova četiri trika
Foto: Unsplash / Ilustracija

Uz užurbani tempo života sigurno nemate vremena svaki drugi dan raditi manikuru. Činjenica je da kvaliteta ovisi o formulaciji, a time i o cijeni laka. Ali koliko ste puta potrošili više novca na lak za nokte, a on se skine za manje od jednog dana?

Ništa čudno, jer ono što je ključno je ustvari nanošenje laka koji će i one jefitnije učiniti dugotrajnim. Ovo su trikovi za dugotrajni lak na noktima koji traje danima.

Pripremite nokte

Priprema noktiju bitan je korak za dugotrajnost laka za nokte. Za početak upotrijebite odgovarajuće sredstvo za čišćenje kako biste uklonili svu prljavštinu i ostatke prethodnog lakiranja. Nakon toga oblikujte nokte uz pomoć turpije za željeni oblik i glatke rubove kako se lak ne bi prerano ljuštio. Pazite da ne koristite pokrete naprijed-nazad, već samo u jednom smjeru kako biste izbjegli rascjep nokta. Sljedeći korak je guranje zanoktica. Na taj način ćete moći napraviti besprijekornu manikuru i jednoličnu površinu koja će olakšati nanošenje laka za nokte.

Sead Turčalo: Opasan put 'srpskog sveta', duhovi negiranja genocida i dalje postoje

Sead Turčalo: Opasan put 'srpskog sveta', duhovi negiranja genocida i dalje postoje

Nanesite bazni lak za nokte

Ovo je manikura koja je totalni hit na društvenim mrežama, da li ste za ovaj izbor?

Ovo je manikura koja je totalni hit na društvenim mrežama, da li ste za ovaj izbor?

Nemojte preskočiti ovaj korak. Prvo, nanošenje tankog sloja baznog laka za nokte produžava trajanje. S druge strane, mnoge nijanse, poput crvene, crne ili žute, mogu ostaviti boju na noktima. Ovisno o stanju noktiju, možete odabrati zaštitnu silikonsku bazu ili vodenu bazu.

Dugotrajni lak za nokte uz pomoć tankih slojeva

Uvijek protresite lak prije nanošenja. Zatim nanesite tanki sloj laka kako biste olakšali sušenje. Započnite s prvim uzdužnim pokretom na sredini nokta i ostavite razmak između kutova i kutikula. Nakon toga nanesite drugu liniju i treću liniju sa strane. Naoružajte se strpljenjem da se lak za nokte osuši između svakog sloja. Nekoliko kapi sredstva za sušenje laka za nokte ubrzat će proces.

Ključni savjeti za čuvanje laka za nokte

Ne razrjeđujte lak za nokte acetonom, jer on razgrađuje formulu i otežava sušenje. Također, nemojte sušiti lak na suncu. Iako se čini logičnim da će se brže sušiti, zapravo će se dogoditi suprotno. Osim toga, razlika u toplini oštetit će formulu laka u bočici. S druge strane, lakove nema potrebe držati u frižideru jer im ne pomaže ni hladan zrak. Doista, bolje je izbjegavati promjene temperature (vruće/hladno) koje kvare formulu laka za nokte. Konačno, nema potrebe raditi manikuru odmah nakon tuširanja ili kupanja. Voda koja se nalazi u još mokrom noktu će ispariti i tada može uzrokovati pojavu malih mjehurića tijekom sušenja laka za nokte koji doprinose bržem ljuštenju laka za nokte, piše Grazia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije