Kako da jufka ispadne savršeno tanka i elastična? Trik nije u brašnu - evo u čemu je tajna
/ Komentari (7)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
video. dajte video. ili prepisujete mlateci bezveze da niste nista provjerili. video
Gluten je heterogena mješavina dvije različite bjelančevine: glijadina (prolaminski dio bjelančevine) i glutenina (glutelinski dio bjelančevine), koje nalazimo u pšenici, dok se u drugim žitaricama nalaze slične bjelančevine, u raži sekalin, u ječmu hordein, u zobi avenin, no u laičkoj interpretaciji pod pojmom gluten misli se kako na bjelančevine iz pšenice, tako i na bjelančevine iz raži, ječma i zobi. Ove bjelančevine nisu topive u vodi, ali zahvaljujući njima dobijemo elastično tijesto. Tako da razlozi za dobro tijesto za razvlačenje jufke je totalno bez pameti. Zahvalite se gluten u pa se može razvaliti. A zašto je bolja hladna voda razlozi su sasvim drugačiji
Nema te pojima
Ako je testo žilavo, onda ne puca, logično?
Nema te pojima ka Joso Nema te = nepravilno. Nemate = pravilno.
Nema te pojima ka Joso E moj Joso, ne v i đ oh kraći komentar sa više gramatičkih pogreški!
>>Gluten je heterogena mješavina dvije različite bjelančevine: glijadina (prolaminski dio bjelančevine) i glutenina (glutelinski dio bjelančevine), koje nalazimo u pšenici, dok se u drugim žitaricama nalaze slične bjelančevine, u raži sekalin, u ječmu hordein, u zobi avenin, no u laičkoj interpretaciji pod pojmom gluten misli se kako na bjelančevine iz pšenice, tako i na bjelančevine iz raži, ječma i zobi. Ove bjelančevine nisu topive u vodi, ali zahvaljujući njima dobijemo elastično tijesto. Tako da razlozi za dobro tijesto za razvlačenje jufke je totalno bez pameti. Zahvalite se gluten u pa se može razvaliti.A zašto je bolja hladna voda razlozi su sasvim drugačiji ka Emiraim<< Majketi šta reče?