Kako da jufka ispadne savršeno tanka i elastična? Trik nije u brašnu - evo u čemu je tajna

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

tuner

video. dajte video. ili prepisujete mlateci bezveze da niste nista provjerili. video

Emiraim

Gluten je heterogena mješavina dvije različite bjelančevine: glijadina (prolaminski dio bjelančevine) i glutenina (glutelinski dio bjelančevine), koje nalazimo u pšenici, dok se u drugim žitaricama nalaze slične bjelančevine, u raži sekalin, u ječmu hordein, u zobi avenin, no u laičkoj interpretaciji pod pojmom gluten misli se kako na bjelančevine iz pšenice, tako i na bjelančevine iz raži, ječma i zobi. Ove bjelančevine nisu topive u vodi, ali zahvaljujući njima dobijemo elastično tijesto. Tako da razlozi za dobro tijesto za razvlačenje jufke je totalno bez pameti. Zahvalite se gluten u pa se može razvaliti. A zašto je bolja hladna voda razlozi su sasvim drugačiji

Joso

Nema te pojima

Manala

Ako je testo žilavo, onda ne puca, logično?

Dr. Žmigić

Nema te pojima ka Joso Nema te = nepravilno. Nemate = pravilno.

Prolaznik

Nema te pojima ka Joso E moj Joso, ne v i đ oh kraći komentar sa više gramatičkih pogreški!

Prolaznik

>>Gluten je heterogena mješavina dvije različite bjelančevine: glijadina (prolaminski dio bjelančevine) i glutenina (glutelinski dio bjelančevine), koje nalazimo u pšenici, dok se u drugim žitaricama nalaze slične bjelančevine, u raži sekalin, u ječmu hordein, u zobi avenin, no u laičkoj interpretaciji pod pojmom gluten misli se kako na bjelančevine iz pšenice, tako i na bjelančevine iz raži, ječma i zobi. Ove bjelančevine nisu topive u vodi, ali zahvaljujući njima dobijemo elastično tijesto. Tako da razlozi za dobro tijesto za razvlačenje jufke je totalno bez pameti. Zahvalite se gluten u pa se može razvaliti.A zašto je bolja hladna voda razlozi su sasvim drugačiji ka Emiraim<< Majketi šta reče?

/ Najnovije