Kada u vezi treba "držati jezik za zubima"

Radiosarajevo.ba
Kada u vezi treba "držati jezik za zubima"
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Postoje dvije suprotne, ali podjednako važne stvari za vezu.

Jedna je komunikacija, a druga je sposobost da znate kada trebate držati usta zatvorena. Nije potrebno da se baš sve kaže.

A kako znati kada tako postupiti? Morate se prvo zapitati da li će ono što kažete pogoršati stvar, piše Madamenoire.

Da bismo vam olakšali, donosimo nekoliko savjeta.

Javila se bivša

Kada se vašem partneru javi bivša i želi s njim na ručak da čuje što ima novo, vjerovatno se nećete osjećati ugodno, možda ćete biti i ljuti, ali bolje je ne reći ništa. Ako progovorite, na kraju ćete samo biti osramoćeni jer bi trebali vjerovati svom partneru. Nikad ne znate, možda mu se bivša javlja da mu ponudi novi posao.

Kada preskočiti “brojanje rezultata”

U vezi će postojati trenuci kada će vam partner reći da nešto radite pogrešno. Umjesto da vi sad njemu nabrojite sve što on pogrešno radi, radije prećutite jer ako progovorite, imat ćete dvije nove svađe.

Kada znate da je pred pucanjem

Biće dana kada će vaš partner biti živčan i preosjetljiv, a vi ćete znati da je razlog nešto što se dogodilo u prošlosti. Ako on to ne želi priznati, ne forsirajte već jednostavno budite pri ruci i brižni. Kada se smiri, moći ćete normalno razgovarati.

Evo kako se ponaša muškarac koji zaista voli ženu

A ako ste žena koja je počela izlaziti s novim muškarcem, vjerojatno se nadate da postoje neki neosporni znakovi da se on zaljubljuje u vas. Znate kako se osjećate i želite znati kako se osjeća druga strana, jer zadnje što vam treba je ulagati svoje vrijeme ili riskirati biti povrijeđen ako ne osjećate isto jedno prema drugom.

Greške u karijeri

Partneru sa svojim savjetima za karijeru možete pomoći samo do određene granice. To se obično radi ako zatraži savjet. Niko ne voli da mu se pametuje, a potreban je i neki razmak između posla i veze. Partner mora znati da ste mu podrška kada su u pitanju njegove odluke o karijeri, a ne da ga osuđujete.

Ne upadajte u riječ usred rasprave

Ako vam vaš partner nabraja što mu sve smeta kod vas i vi imate neodoljivu potrebu da mu odgovorite, pametnije je sačekati da završi. Možda se i predomislite u vezi toga što ćete reći, a možda i nećete, ali nema smisla započinjati još jednu svađu zbog uskakanja u riječ.

Kada vam dolazi njegov naporni prijatelj

Vaš partner obožava prijatelja kojeg vi baš i ne podnosite jer je dosadan, ostavi vam nered. Ako taj prijatelj rijetko dolazi, bolje je možda ništa ne reći. Svi će biti sretniji zbog toga.

Kontrolisani poroci

Svaku veče popije nekoliko piva ili puši. Svi imamo svoje poroke i ako se znamo s njima nositi i ne utiču na vezu, bolje ih je prećutati. Ipak, svi mi imamo pravo na „mušice“.

Nespretna promjena izgleda

Loša frizura, malo veći stomak, ružna majica. Nekada partnera jednostavno treba pustiti da radi sitne greške ili isprobava nove stvari.

Top 10 strahova koji vas koče i ne daju vam da napredujete...

Život je previše kratak da biste tako živjeli, proletit će brže nego mislite. Jednog dana ćete se pogledati u ogledalo i vidjeti sijedu kosu, ispijeno naborano lice i oči bez sjaja.. 1. Strah od promjene U današnje doba promjene u životu događaju se brzo i važno je ne strahovati od toga, već se prilagoditi.

Nakon što je napravio grešku

Ako je vaš partner već napravio grešku, na primje ispričao vam je o svom razgovoru za posao i vi se ne slažete s nečim što je rekao, nema potrebe da sad dramite oko toga. Stvar je završena. Samo ćete potaknuti svađu.

Sitne investicije

U vezama mnogi imaju zajedničke budžete, ali svako ima pravo da svoj novac ponekad troši kako želi. Ako takva investicija nije opasana za vaše financije i neće uticati na vašu vezu, bolje je ništa ne govoriti, piše 24sata.hr.

On nije svjestan flerta

Vi znate da netko flertuje s vašim partnerom, a on nema pojma da se to događa. Mogli bi nešto reći, ali ako vjerujete svom partneru, pitanje je koji je smisao toga. Ako on to već ne vidi, vi ćete samo ispasti paranoični, a onda će i on primijetiti taj flert što otvara nove probleme.

Loš ukus

Uselili ste se i uređujete dom. Ipak, usred toga ste shvatili da su vam ukusi različiti. Rasprava je u takvim trenucima poželjna, ali ako je on oko nečega baš strastven, a to neće sasvim narušiti izgled vašeg doma, dopustite mu da, na primjer, stavi fliper u jednu sobu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije