Kada je vrijeme: Razlozi zbog kojih morate hitno na šišanje

Radiosarajevo.ba
Kada je vrijeme: Razlozi zbog kojih morate hitno na šišanje
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Puštanje kose da samo raste ne garantuje da će dostići željenu dužinu, a pravovremenim "štrickanjem" broj šišanja može se svesti na minimum.

Ovo su načini kako da znate da vam je kosa spremna za šišanje, ako želite zdravu i njegovanu kosu.

Oblik trougla

Ako imate kovrdžavu, talasastu ili jednostavno jako gustu kosu koja svojim oblikom počne da liči na jelku, vrijeme je za šišanje.

Ispucali vrhovi

Prinošenjem vlasi kose očima možete vidjeti da je na vrhu pohabana. Možete također omotati pramen kose oko prsta, pa ako nije glatka, nego podsjeća na nakostriješenog ježa, kosi je potrebno šišanje.

Kosa pada ravno

Kad feniranje kose postaje zahtjevnije nego obično, a željeni efekat teško postižete bez stvari za podizanje korjena ili volumena kose, jedinu pravu pomoć pružiće šišanje, jer vam je kosa postala preduga.

Lako se petlja

Lako zapetljavanje kose često se ljeti pripisuje djelovanju slane vode i sunca, a zimi gužvanju s ovratnicima kaputa i jakni, ali pravi razlog su preduga kosa s oštećenim vrhovima, što se jednostavno riješi makazama, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije