Još jedna u nizu poslastica: Cappuccino torta bez glutena
Radiosarajevo.ba

Kada su posebne prigode u pitanju često smo u potrazi za jednostavnim, ukusnim slasticama koje će se svidjeti većini gostiju. Cappuccino torta bez glutena upravo je jedan od onih deserata za koji će se tražiti kriška više, i to zahvaljujući bogatstvu okusa i prozračnosti.
Sastojci
Za biskvit:

Rezultati historijskih izbora: Ova mapa otkriva koliko je Njemačka podijeljena država
- 1 pakovanje smjese za čokoladne muffine bez glutena
- 150 g smeđeg šećera
- 1 kesica rum šećera
- 2 jaja
- 150 ml vode
Za kremu:
- 2 - 3 kašičice instant kafe
- 250 g mascarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 250 g slatkog vrhnja za šlag
- 1 kesica šlaga

Osvježavajuća torta s jagodama: Donosimo recept za najkremastiju poslasticu
Priprema:
- Za biskvit, u zdjeli pomiješajte mješavinu za muffine, smeđi šećer i rum šećer. Dodajte jaja, ulje i vodu pa sve miješajte mikserom na srednjoj brzini, 2 – 3 minute ili dok se sastojci ne povežu u glatku smjesu.
- Na kraju ručno umiješajte polovinu pakiranja čokoladnih komadića koji su priloženi u kutiji s mješavinom.
- Mali kalup za torte 18 – 20 cm, obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu smjesu.

Na greškama se uči: Skroz je normalno da vam kolač ispadne loš
- Smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
- Pečeni biskvit izvadite iz pećnice te ga pažljivo preokrenite na rešetku kako bi se ohladio.
- Za kremu, instant kafu pomiješajte s malo tople vode kako bi je rastopili.
- U zdjeli pomiješajte mascarpone sir i šećer u prahu pa dodajte i rastopljenu kafu te sve miješajte mikserom na visokoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Zatim dodajte slatko vrhnje, kratko sve promiješajte pa dodajte i šlag.
- Nastavite sve miješati dok se sastojci ne povežu u čvrstu kremu.
- Ohlađeni biskvit prerežite na pola kako bi dobili dvije okrugle kore.
- Prvu koru stavite na pladanj, premažite je s polovinom kreme pa sve preklopite s drugom korom.
- Sada drugu koru premažite kremom te je dodatno ukrasite čokoladnim komadićima.
Tortu poslužite odmah uz šoljicu cappuccina, piše Coolinarika.
Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)