Jeste li čuli za tehniku "hidratantni sendvič": Kožu čini mekanom i blistavom

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli za tehniku "hidratantni sendvič": Kožu čini mekanom i blistavom
FOTO: Pixabay / Ilustracija/Zena

Pojam "hidratantni sendvič" odnosi se na postupak nanošenja više slojeva proizvoda za njegu kože, prema određenom redoslijedu, s ciljem da koža ostane vlažna što duže.

"Termin je dobio ime jer ima veze sa zadržavanjem vode i smanjenjem transepidermalnog gubitka vode. Stavljanjem lakših, vodenastih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim dodavanjem debljih slojeva, voda će ostati duže, omogućujući koži da bude hidratizirana što duže koliko je to moguće" objašnjavaju stručnjaci.

Mokra koža je bolji "provoditelj" od suhe kože, što znači da učinkovitije i brže upija aktivne sastojke iz preparata. Zato je prvi i najvažniji korak navlažiti kožu, a zatim nanijeti proizvode za njegu.

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Pošpricajte lice sprejom, nanesite serum, a zatim gustu hidratantnu kremu. Na kraju nanesite nekoliko kapi ulja, a vaša će koža biti nevjerojatno meka i blistava.

Postoje dvije tehnike kada je u pitanju ova metoda, piše Story.hr.

Za usne: preporučuje se lagano navlažiti usta vodom iz slavine, nanijeti jednostavnu hidratantnu kremu, a zatim bogati sloj balzama.

Za lice: Ako imate suhu kožu, preporučuje se korištenje vazelina kao noćne maske. Kod akni treba biti oprezan s korištenjem gustih i masnih krema, jer one mogu pogoršati situaciju.

Koža na kojoj je "zarobljena" vlaga bolje će upiti sastojke proizvoda za njegu čiji će učinak biti bolji i vidljiviji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije