Evo koji preparati 'peglaju' bore i šta morate uvrstiti u svoju beauty rutinu

0
Radiosarajevo.ba
Evo koji preparati 'peglaju' bore i šta morate uvrstiti u svoju beauty rutinu
Foto: Instagram / Ilustracija

Puno smijeha, mrštenja, sunčevih zraka, onečišćenja zraka, stresa, suhe kože, genetike, konzumiranja cigareta i alkohola...

Sve su to okidači za 'alarm' koji nedvojbeno govori da treba započeti s njegom kože lica. A ako ste u tridesetima, pogotovo.

Dnevna i noćna njega lica

U tridesetima, stanicama treba puno više vremena za regeneraciju, gubi se elastičnost, pa je stalna hidratacija preduvjet da koža bude zategnuta i glatka.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Ako se još uvijek pitate treba li vam posebna njega, odgovor je jednostavan – potrebno je!

Tek sada, uz dnevnu hidratantnu kremu s visokim UV zaštitnim faktorom, u svoju rutinu morate uključiti i noćnu kremu protiv starenja koja dubinski njeguje i namijenjena je vašem tipu kože.

Sastojci kao što su hijaluronska kiselina, lipidi, aminokiseline, retinol, antioksidansi, vitamini A, C i E, pomoći će u smanjenju bora i pomoći vam da zablistate.

Njega kože lica prema tipu kože

Njega kože lica u svakom godišnjem dobu je važna, posebno njega suhe kože lica. Na njoj su puno uočljiviji tragovi starenja, a vremenski čimbenici sve dodatno pogoršavaju. Trebat će vam preparati koji pružaju maksimalnu vlažnost, koji sadrže hijaluronsku kiselinu i ureu, ali i redoviti pilinzi koji će ukloniti mrtve stanice s površine lica.

Hiperpigmentacija, rozacea, kvržice, podočnjaci… Njega problematične kože lica, kao i njega mješovite kože podrazumijeva korištenje proizvoda protiv starenja u kojima dominira vitamin C. Ujednačava ten, uklanja tamne mrlje, tragove umor i vraća sjaj, piše Story.

Njega kože lica s proširenim porama zahtijeva posebnu njegu. Prije svega, važno je redovito čistiti lice, što neće dopustiti da se pore začepe prljavštinom. Retinol je savršen sastojak koji pomaže u sužavanju pora, a ujedno i 'peglanju' bora.

Šminka može smanjiti, ali i dodati godine

Osim njege kože nakon tridesete godine, bilo bi dobro obratiti pažnju i na šminku. Male promjene u načinu šminkanja mogu puno učiniti za vaš izgled.

Kad ste u tridesetima, poželjno je izbjegavati mat podloge, kao i one u prahu jer će koža poprimiti beživotni izgled, a bore će biti još uočljivije. Odaberite lagane, prozračne formule koje reflektiraju svjetlost i čine vaš ten svjetlijim i svježijim.

A rumenilo može pomoći vašoj koži. Izbjegavajte tamnije nijanse i birajte nježno ružičastu i boju breskve, koje licu daju prirodan, zdrav ton. Kako obrazi ne bi izgledali upaljeno, rumenilo nanesite isključivo na jagodice, nikako ispod njih.

Usne s vremenom gube volumen pa će svjetlije nijanse ruževausnama vratiti punoću. Dobar izbor boja su ružičasta, breskvasta, koraljna i crveno-ljubičasta odnosno boja mesa.

Mineralna sjenila savršeno utječu na kapke, jer reflektiraju svjetlost i 'probude' oči. Crna dodaje godine, pa ako želite izgledati mlađe, probajte ju izbjeći.

U nastavku pogledajte video kojih bi se pravila šminkanja žene iznad 30-te trebale pridržavati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije