Jeste li čuli nekada za ludo tijesto: Evo kako se pravi

Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli nekada za ludo tijesto: Evo kako se pravi
Ukoliko imate problema s pripremom tijesta evo nekoliko savjeta da ono bude kao iz najboljih restorana.

Ovo je univerzalni recept za tijesto od kojeg možete praviti slatka i slana peciva, a neki ga još zovu i ludo tijesto. Ono što je najvažnije lako se priprema i u frižideru može stajati i do tri dana.

Potrebno

1 kg brašna, 220 ml mlakog mlijeka, 2 kašičice šećera, 80 g svježeg kvasca, 3 kašičice praška za pecivo, 3 kašičice soli, 350 ml mlijeka i 2 jajeta

Priprema

U manjoj posudi pomješajte mlako mlijeko, šećer i kvasac. Sačekajte da kvasac počne pjeniti. U većoj posudi kvasac pomješajte s ostalim sastojcima. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i mekano. U slučaju da je malo suho dodajte vode, a ako se lijepi za prste dodajte brašno.

Ostavite tijesto u toploj kuhinji dvadesetak minuta, a nakon toga pripremajte po želji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije