Modni hit sezone: Popularni 'blazeri' inspirisani devedesetima

0
Radiosarajevo.ba
Modni hit sezone: Popularni 'blazeri' inspirisani devedesetima
Foto: X.com / Blazer sako

Predimenzionirani, muževni i isključivo u tamnim bojama, samo su neke od karakteristika blazera koji će se nositi nadolazeće jeseni.

Već dugo godina blazeri su protagonisti na modnim pistama jednako kao i obožavani komadi ulične mode, a ako je suditi prema kolekcijama za jesen 2023. godine, u nadolazećem mjesecima najčešće ćemo gledati specifičan model.

Naime, nakon predimenzioniranih krojeva, kakve smo učestalo gledali prošle sezone, dizajneri su odlučili otići korak dalje i osmislili model muževnog kroja sa širokim ramenima.

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Ovakvi blazeri pojavljuju se paralelno s krojevima suženog struka, ali na modnim pistama ipak je prednjačio kroj nalik 90-ima, kada su se nosila maksi ramena.

Upravo takav model predstavio je Saint Laurent, a Courreges je pokazao ležerniji blazer, više namijenjen svakodnevnim kombinacijama. S druge strane, francuska Balenciaga do maksimuma je iskoristila opciju oversized stila, koja je i inače utemeljena u DNK tog brenda.

Ovo su trendovi: Najbolje boje lakova za nokte za jesen 2023

Ovo su trendovi: Najbolje boje lakova za nokte za jesen 2023

Koliko god se razlikovali, svi imaju zajedničko nekoliko prepoznatljivih faktora: Izostanak uskih silueta te nedostatak svijetlih boja i grubih ćoškova na ramenima.

Rita Ora je za turneju kojom promovira svoj sljedeći album You and I odabrala upravo ovakav blazer širokih ramena, a Anna Dello Russo, kreativna direktorica japanskog Voguea, nije se ustručavala nositi vrlo predimenzionirani Balenciagin blazer kao haljinu na haute couture reviji brenda u Parizu.

Street style već je uhvatio taj trend, dokazujući da čak i ako njegov vrhunac dođe na jesen, ne moramo čekati toliko dugo da nosimo crni blazer jer će on savršeno pristajati uz lookove kasnog ljeta.

Komad koji dugo nosi titulu najsvestranijeg predmeta u ormaru pogodan je kako za svakodnevni život, tako i za posebne događaje te će, očekivano, nastaviti biti trend i sljedeće sezone, piše Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije