Jednostavni trikovi: Kako bez problema skinuti naljepnicu s majice?

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavni trikovi: Kako bez problema skinuti naljepnicu s majice?
Foto: Pexels / Ilustracija

Naljepnice nisu baš poželjne na odjeći, ali kada se nađu tamo to ne znači da ih ne možete ukloniti. Otkrijte kako skinuti naljepnicu s majice bez problema.

Vjerovali ili ne, možete upotrijebiti acetonski odstranjivač laka za nokte kako biste razgradili stvrdnute, ostatke ljepila. Ali koristite ovu metodu samo na tkaninama bez acetata, inače će aceton u odstranjivaču laka za nokte otopiti tkaninu.

Evo šta učiniti: Položite odjevni predmet ravno na stol i stavite peškir iza mrlje. Prvo provjerite je li naljepnica suha, zatim utapkajte prozirni acetonski odstranjivač laka za nokte na majicu i utrljajte ga u ostatke ljepila. Bijele mrlje bi trebale brzo nestati.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Postoji još jedan način kako skinuti naljepnicu s majice. Koristite toplu vodu i sredstvo za pranje posuđa. Stavite majicu u zamrzivač na sat vremena da se ljepilo stvrdne. Pokupite ono što možete, a zatim namočite majicu i istrljajte je krpom od mikrovlakana i malo deterdženta za suđe kako biste uklonili sve ostatke.

Namočite majicu u toplu vodu 20 minuta, a zatim je ostavite da se osuši na zraku. To je još jedan super način kako skinuti naljepnicu s majice, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije