Popravite pokvareni patentni zatvarač u samo 2 minute, bez pomoći krojačice

0
Radiosarajevo.ba
Popravite pokvareni patentni zatvarač u samo 2 minute, bez pomoći krojačice
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Kad nam se u rukama slomi patentni zatvarač (rajsferšlus), već znamo da će nas to dovesti do krojačice koja ga jedina zna zamijeniti. Ipak u nekim slučajevima, postoje brzi trikovi koje sami možete koristiti, a koje znaju samo krojačice.

Obično postoji više razloga zašto patentni zatvarač ne funkcionira.

Ako je komad plastike u podnožju šarke taj koji se slomi, trebate izrezati komad mekane plastike koji mora biti iste veličine kao onaj slomljeni koji trebate zalijepiti na slomljeni dio i zatim skalpelom uklonite višak dijelova i gotovi ste.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Ponekad se dogodi da metalni dio, kojim upravljate kursorom, pukne. U ovom slučaju dovoljno je pronaći drugi koji će zamijeniti dio koji nedostaje.

Ako se čini da se zatvarač ne želi otvoriti možda je zato što je oksidirao. U tom slučaju trebate koristiti WD40 sprej. Samo poprskajte i kursor će se ponovno pomaknuti.

Otvara li se patentni zatvarač na sredini? To znači da je patent izgubio prianjanje i da ga treba zategnuti. Za ovo su nam potrebna kliješta i dva mala komada plastike izrezana iz boce. Dakle, za ovaj problem, morate otpustiti kursor otvaranjem patentnog zatvarača. U ovom trenutku se dva mala komada plastike umetnu između tkanine i zatvarača, a kliještima se dovoljno pritisne da se plastika ne može lako ukloniti. Ona će na kraju otpasti i kursor će opet biti funkcionalan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije