Iznenađujući trik: Stavite četiri štapića cimeta u posudu punu krupne soli i vidjet ćete rezultate

0
Radiosarajevo.ba
Iznenađujući trik: Stavite četiri štapića cimeta u posudu punu krupne soli i vidjet ćete rezultate
Foto: Pexels / Ilustracija/Prostorija

Jednostavno dodajte 4 štapića cimeta u posudu s krupnom soli kako biste riješili jedan neugodan problem. Nakon što se cijela kuća opere i dezinficira, svi rado uživaju u opojnom mirisu koji se širi svakom prostorijom.

Međutim, ovaj miris ne traje dugo, a u nekim slučajevima čak vrlo brzo nestane. Veliki problem zbog kojeg većina ljudi neprestano čisti kuću je kako bi osigurali da se fini miris uvijek osjeti.

Ipak postoje alternative koje vam omogućuju da zadržite prekrasan miris u svakom kutku kuće određeno vrijeme. Osim toga, jedno od ovih sredstava vrlo je popularno jer tjera insekte, a time štiti i biljke u kući.

Radio Italia: Costa Smeralda i Giro d'Italia

Radio Italia: Costa Smeralda i Giro d'Italia

Sve što trebate su cimet i sol da namirišite svoj dom

Muhe i komarci vraćaju se u dom tokom toplijih mjeseci i često mogu uzrokovati probleme i biljkama. Srećom, ovaj lijek ih uspijeva držati podalje dok pruža prekrasan miris u cijelom domu.

Krupna sol

Prvo uzmemo malu staklenu posudu u koju stavimo oko pet kašika krupne soli. Nakon što smo spremnik otprilike do pola napunili krupnom solju, trebamo dodati malo omekšivača u stakleni spremnik. Samo malo stavite u staklenu posudu i lagano protresite.

Nakon omekšivača možemo dodati i treći sastojak po kojem se ova smjesa ističe, a to su klinčići. Stavimo ih šaku i dodamo još krupne soli da prekrije klinčiće. Nakon što smo sve dobro poklopili, ponovo dodamo omekšivač, uvijek pazeći da prodre kroz krupnu sol. Sada samo trebamo staviti štapiće cimeta u otopinu koju smo pripremili.

Zapalite štapiće cimeta i uživajte u mirisu

Što nam je činiti? Vrlo je jednostavno. Uzmite četiri štapića cimeta i okomito ih stavite u smjesu. Općenito, morate koristiti četiri i rasporediti ih tako da postoje četiri kuta, ali moguće je koristiti i više.

Cimet

Kao što je već spomenuto, ovo sredstvo je idealno za tjeranje muha, komaraca i svih drugih insekata koji se ljeti ponovo pojave u vrtu, na prozorskim daskama i u kući. Biljke će uživati u ovom izvrsnom odbrambenom sredstvu. Osim toga, miris koji ova smjesa širi bit će opojan. Sada samo trebate zagrijati vrhove štapića cimeta upaljačem kako bi se miris proširio po cijeloj kući, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije