Iznenađujući ljetni predmet koji će ukloniti najveći problem u vašoj kuhinji

0
Radiosarajevo.ba
Iznenađujući ljetni predmet koji će ukloniti najveći problem u vašoj kuhinji
Foto: Pexels / Kuhinjski otok

U idealnom svijetu, vaši organizatori posuđa bi bili potpuno istog oblika i širine vaših kuhinjskih ladica. U stvarnosti, međutim, vaše se hvataljke, velike viljuške, noževi i kašike guraju u vašim ladicama - i zveckaju svaki put kada otvorite i zatvarate ladice, koliko god pažljivi bili. Srećom, postoji jednostavan - i ekonomičan - trik za organizaciju ladica koji bi konačno mogao riješiti taj problem.

Korisnica Instagrama @Brooklynb podijelila je svoje DIY rješenje za ono što naziva "zveckajuće ladice" u videu. U videu, digitalna kreatorica iz New Yorka pokazuje kako reže komade pjenaste filter spužvice za bazen kako bi stvorila mekani tampon koji je dovoljno gust da zaustavi buku.

Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih predmeta: spužvice za bazen, makaze i metar.

Ambasador SAD-a Murphy: 'Kušlat je simbol bogate historije Bosne i Hercegovine'

Ambasador SAD-a Murphy: 'Kušlat je simbol bogate historije Bosne i Hercegovine'

Prvo ćete morati izmjeriti koliko spužvica za bazen trebate kako biste bili sigurni da ih ima dovoljno da spriječe pomicanje vaših organizatora u ladicama. Također, prije nego što ih nasjeckate na odgovarajuću veličinu provjerite da nisu predebeli za širinu vaših ladica. Nakon svega što ste učinili, jednostavno stavite spužvice u ladicu i gotovi ste. Nema više buke.

Ako nemate spužvice za bazen, postoje neke jednostavnije i povoljnije alternative, koje su čitatelji u komentarima ispod videa podijelili. Jedan korisnik predložio je korištenje ili kartonskih rola toaletnog papira ili kartonskih rola papirnatih ručnika kao besplatnu opciju, piše Dom i dizajn.

Drugi je predložio nabavku gumenog dna, koji također ima dodatni bonus u vidu stvaranja dodatnog prostora u vašoj ladici za spremanje raznih predmeta.

Osim što će vašu kuhinju osloboditi buke, ovaj organizacijski trik također se može koristiti u ladici stola, ladici za začine, za organizatore šminke, pa čak i u ladicama vašeg frižidera (jer nema ničeg dosadnijeg od gomile limenki koje zveckaju okolo).

Dakle, ako već imate spužvice za bazen, razmislite o isprobavanju ovog trika — ili jedne od varijacija — neka dani zveckanja u ladicama budu stvar prošlosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije