Iznenadit ćete se: Evo za šta sve možete koristiti kamen za pete

3
Radiosarajevo.ba
Iznenadit ćete se: Evo za šta sve možete koristiti kamen za pete
Foto: Pexels / Vulkanski kamen za stopala

Plovućac je šupljikasti kamen nastao naglim otvrdnjivanjem pjene na površini lave pune plinova. Vrlo je lagan i pliva na vodi.

Služi kao sredstvo za brušenje, a najčešće se koristi u pedikuri, za skidanje ogrubjele kože. No plovućcem možete očistiti različite površine i predmete u domu. Evo nekoliko primjera:

Plovućac se može koristiti za uklanjanje tvrdokornih mrlja i naslaga iz WC školjke te raznih keramičkih posuda.Također, može se koristiti za uklanjanje mrlja i naslaga na keramičkim pločicama u kupaonici ili kuhinji. Odlično čisti i pločice od prirodnog kamena poput mramora ili granita.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Probajte s njim očistiti roštilj i uklaniti masnoću i naslage s rešetke. Dobar je i za uklanjanje hrđe i naslaga s metalnih predmeta. Može poslužiti čak i za uklanjanje mrlja s kože ili gume na cipelama.

Važno je napomenuti da se plovućac treba koristiti oprezno kako ne bi oštetio površine. Prije upotrebe, uvijek provjerite je li siguran za određenu površinu, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije