Iznenađenje ljeta: Haljina koja se vratila u najljepšem obliku

Radiosarajevo.ba
Iznenađenje ljeta: Haljina koja se vratila u najljepšem obliku
Foto: Instagram / Svilena haljina

Svila je skupocjen i veoma vrijedan materijal, koji odjeći, i stilu uopće, daje notu sofisticiranosti, ženstvenosti i šika.

I ove je godine akutelna, ako je suditi po "diktatima" modnih dizajnera i influensera, a najviše je zastupljena u modelu jedne, sasvim jednostavne i ležerne minimalističke haljine, piše Stil.

Svilena haljina na bretele, koja prati liniju tijela, ali nije pripijena i varijacije tog modela s usječenim izrezom ili bez leđa, pa čak i modeli koji podsjećaju na starinske svilene haljine, je nešto što morate imati u svog garderoberu.

Ako i ne pratite modu, ova haljina je vanvremenska.

View this post on Instagram

#gorgeouslook via @_fashion_style_travel: @micahgianneli

A post shared by Manhattan Fashion Styles (@manhattan_fashion_styles) on

Haljine su uglavnom jednobojne, a boje su nježne pastelne. Naravno, tu su i nezaobilazne tufnice, koje su hit ove sezone. Takođre, retro dezeni, neupadljivi i odmjereni, mogu se vidjeti na svili ove godine.

Što se dužina haljina tiče, u opticaju su sve.

Jedino vam preostaje da izaberete varijaciju modela koji vama lično najviše odgovara i da se opredijelite za boju, a svila će odraditi sve nadalje.

View this post on Instagram

Beautiful via @doses__of__fashion by @milmilen_

A post shared by @ fashion4perfection on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije