Iznajmljivač apartmana iz omiljenog bh. ljetovališta: "Više nas pogađaju ove zabrane..."

3
Radiosarajevo.ba
Iznajmljivač apartmana iz omiljenog bh. ljetovališta: "Više nas pogađaju ove zabrane..."
Foto: Hercegovina.info / Ilustracija

Ne stišava se nezadovoljstvo Hrvata iz Bosni i Hercegovini zbog odluka o granicama koje je donio nacionalni Stožer Hrvatske.

Društvene mreže su prepune komentara, od kojih je dobar dio njih tako ružan da nije za medija.

Na kraju sve se svodi na dvije riječi izdaja i diskriminacija. Izdaja i diskriminacija su riječi koje se upućuju službenoj politici u Hrvatskoj koja je još jednom pokazala koliko im (ni)je stalo do Hrvata u BiH, piše portal Hercegovina.in.

Hrvati su najviše razočarani odlukom da u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja u RH mogu građani Srbije.

Iz stožera su to objasnili činjenicom da je Srbija proglašena sigurnom zonom od Europske unije. Ista ta Europska unija je u tu istu zonu stavila BiH, ali to nije donijelo odluku za ulazak građana BiH u Hrvatsku bez ograničenja.

Hrvati iz BiH se osjećaju kao igračka i ovo je jedan od komenatara:

"Mi Hrvati iz BiH smo izgleda igračka u rukama stožera, pa nas ko malo puštaju preko granice, pa nam malo zatvore tu granicu. Malo nam kažu da Europska unija određuje pravila, pa nam onda opet malo kažu da svaka članica sama određuje ta pravila. Onda nam za izbore malo otvore granice, pa nam ih opet nakon izbora malo zatvore. Onda nas malo puste da budemo u Hrvatskoj 12 sati, pa nam onda malo i to ukinu.

Očito da to ovisi i o dobrom ili lošem raspoloženju onoga koji donosi odluke.

Ove odluke nisu samo uperene protiv Hrvata u BiH, nego i protiv malih obrtnika i iznajmljivača u Dalmaciji i jedan takav u Kleku je rekao:

"Više nas pogađaju ove zabrane nego vas, a bez vas nema uspješne sezone ni za nas".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije