Pismo vlasnika apartmana iz Dalmacije: "Odlukom stožera ostali smo bez gostiju iz BiH"

6
Radiosarajevo.ba
Pismo vlasnika apartmana iz Dalmacije: "Odlukom stožera ostali smo bez gostiju iz BiH"
Foto: EPA-EFE / Nove odluke prelaska hrvatske granice

Nakon informacije da će od 1. do 15. jula važiti izmijenjeni uslovi prelaska hrvatske granice, koju je danas saopćio ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović svoj glas su digli i iznajmljivači apartmana iz Dalmacije.

Jedan od njih je komentarisao današnju odluku nacionalnog Stožera kazavši da je ona zadnji ekser u lijes za iznajmljivače na Makarskoj rivijeri.

“Uvjeravali su nas da će od sutra građani BiH moći bez ograničenja u Hrvatsku, a i naši gosti su imali iste informacije. Nakon što je jutros Europska unija BiH stavila na listu sigurnih zemalja očekivali smo odluku o neometanom prelasku granice. Istu odluku su čekali i naši gosti s kojima smo stalmo u kontaktu i onda kao grom iz vedra neba sve to je demantirao. I dalje su potrebni skupi testovi i naši gosti definitivno sada neće na odmor kod nas, i odoše ljudi tamo gdje nema stožera i njihovih odluka. Osim što smo ostali bez gostiju, morat ćemo otpustiti i naše sezonske radnike, ukratko ovo je katastrofa za sve nas od Gradaca do Makarske”, kazao je Dalmatinac za Hercegovina.in.

Podsjetimo, od 1. jula na nivou Evropske unije (EU) stupa na snagu primjena EU digitalnih covid potvrda i svi građani EU koji imaju potvrdu moći bez ikakvih ograničenja da uđu u Hrvatsku.

Oni koji nemaju potvrdu moći da prijeđu granicu uz potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu-19 ili nedavnom testiranju (brzi antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata).

Državljani Bosne i Hercegovine, kako je ranije danas napisao portal Radiosarajevo.ba, više neće trebati imati unaprijed plaćen smještaj, ukoliko žele boraviti u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije